Varje dag arbetar vi tillsammans...

... för att komma på och utveckla lösningar som skapar värde för våra kunder. När de lyckas, lyckas även alla runt omkring oss vilket har en positiv inverkan på både samhälle och miljö.

That’s our story. Make it your story.
Let's write the future. Together.

 

 

 

Varför ABB

När du arbetar på ABB får du möjlighet att bidra till en mer välmående och hållbar värld. Du blir en del av ett engagerat team med målet att tänja på teknikens gränser för att höja prestationsnivåerna, utforma nya affärsmodeller och hitta nya arbetssätt. Bli en del av ABB och påbörja ett nytt kapitel i karriären!

Vi bryr oss

Här bryr vi oss om människor och deras historier. För att våra medarbetare ska få rätt förutsättningar för att lyckas och utvecklas oberoende av kön, etnicitet, sexuell läggning och kulturell, religiös och social bakgrund arbetar vi för att skapa säkra, rättvisa och inkluderande arbetsmiljöer. Vi tror på att team med mångfald gör oss starkare.

Vi växer

Vårt mål är att hjälpa våra medarbetare att lyckas och utvecklas. Vi uppmuntrar dem till att skapa sina egna karriärer inom ABB. Som medarbetare hos oss får man ta del av en rad olika förmåns-, belönings- och utvecklingsprogram och andra erbjudanden.

Lediga jobb

Process Automation

Att skapa framtiden för säker och smart verksamhet

 

 

Vår avdelning för Process Automation erbjuder en rad lösningar för process- och hybridindustrier, inklusive våra branschspecifika integrerade lösningar för automation, elektrifiering och digitala lösningar, styrsystemsteknik, programvara och avancerade tjänster samt mätning, analys och marina erbjudanden. Process Automation är #2 på marknaden globalt.

 

 


 


 

 

 

Genom kunskap, erfarenhet och expertis inom att leverera automationsprodukter, system och lösningar i världsklass hjälper vi genom Process Automation företag att förbli konkurrenskraftiga genom att förbättra sin ROI och möjliggöra säkra och produktiva verksamheter. Genom att erbjuda branschspecifika integrerade lösningar strävar vi efter att stödja våra kunder och bidra till framtidens säkra och smarta arbetsmetoder.

 

Kan det här vara din story?

På ABB kan du upptäcka en nya spännande berättelser om mod och omsorg, innovation och hållbarhet, nyfikenhet och samarbete runt varje hörn världen över.

 

Magnus Ström
Head of Engineering

Varför valde du att jobba på ABB? 
ABB är ett anrikt företag som är marknadsledande inom processautomation. Genom att få vara en del av den globala ABB koncernen kände jag att jag fick möjlighet att arbeta med otroligt spännande och intressanta kunder och projekt. Personligen attraherades jag av ABB:s höga ambitionsnivå gällande tekniklösningar, kundfokus samt omsorgen för medarbetarna. 

Vad gör ABB för sina medarbetares trivsel?
Medarbetarna är nyckeln till vår framgång. Vår kultur präglas av att du ska kunna vara dig själv hos oss. En av grunderna till trivseln är att var och en känner att arbetsuppgifterna man har är givande och utvecklande samt att man har stor möjlighet att påverka din egen kompetens och utvecklingsplan.  

Genom en stark gemenskap, öppenhet, bra kommunikation och en stor portion tillit skapar vi tillsammans glädje och affärsresultat. Möjligheten att kombinera arbete hemifrån med att vara på kontoret gör att vi skapar en dynamisk och flexibel arbetsmiljö som stödjer oss.  

På Malmökontoret är vi ca 275st och sitter i nyrenoverade lokaler. Vi har idrottssektioner (löpning, innefotboll, innebandy och fiske) samt friskvård. Det finns ett välutrustat gym på kontoret samt diverse gemensamma kontorsaktivitet som sommar- och julfest, avdelningsaktiviteter, studieresor etc.

Vad är framtidsvisionen? 
Vår vision är att med vårt teknologiska ledarskap inom automation och elektrifiering möjliggöra en mer hållbar och resurseffektiv framtid.  

Vad är de främsta fördelarna med att jobba inom ABB? 
ABB har runt 105 000 medarbetare, och alla har vi olika personliga mål och förväntningar. Jag är övertygade om att medarbetarna presterar som bäst när de arbetar med sådant de är intresserade av och duktiga på. ABB ger dig möjligheten att ständigt utvecklas i din roll, dels genom diverse kurser och utbildningsprogram men också genom de utmanande, varierande och inspirerande projekten där du får applicera din kompetens dagligen. 

I takt med att man eventuellt söker nya utmaningar i nya roller finns de oftast inom ABB, både lokala och globala roller. 

Vad är det som gör ABB till en attraktiv arbetsplats? 
Vi är en öppen och dynamisk arbetsplats med engagerade kollegor där du får ett flexibelt arbete med stor variation av olika projekt. Vi är en stor organisation med nära samarbete där vi stöttar varandra och gärna delar med oss av vår kompetens. 

Marie Skarp
Senior automationsingenjör 

Vad är din bakgrund och vad lockade dig att söka tjänsten på ABB? 
Jag fick inblick i ABB:s projektverksamhet i och med exjobb på avdelningen och tyckte det kändes som ett roligt, utmanande och varierande arbete. 

Hur länge har du arbetat på ABB? 
Jag är nu inne på mitt 18:e år.

Hur är det att jobba på företaget? 
Det är ett tryggt och stabilt företag där arbetsmiljö och säkerhet står högt på agendan.  

Hur är stämningen i ditt team? 
Stämningen i teamet har alltid varit bra, inkluderande och positiv där alla stöttar och hjälper varandra, det finns alltid en kollega att bolla med och alla delar med sig av erfarenheter och lärdomar. 

Hur ser en typisk dag ut i teamet? 
Det finns ingen typisk dag med detta jobb och det är det som är så bra. Att jobba i projektverksamhet innebär variation. Man får möjlighet att jobba med många olika faser i ett projekt med möjlighet att spetsa in sig på några specialområden om så önskas. Ibland jobbar man i stora projekt med många kollegor, ibland i små enmansprojekt. 

Vad tycker du är det mest stimulerande med jobbet? 
Mest stimulerande med jobbet är att det finns så många delar i projektarbete. Från kravinsamling, planering och processdokumentation till utförande, tester och idrifttagning. Det ger en bra variation av arbetsuppgifter och det är inspirerande att få vara med och se slutresultatet av sitt arbete ute hos kund. 

Vad är de främsta fördelarna? 
Det är en stor projektorganisation med många kollegor med mängder av erfarenhet och kompetens. Det är varierande arbetsuppgifter och goda möjlighet att anpassa arbetet efter privatliv och ens privata situation. 

 

Martina Knezevic
Projekt automationsingenjör 

Vad är din bakgrund och vad lockade dig att söka tjänsten på ABB? 
Min bakgrund är automationsingenjör med inriktning inom livs- och läkemedel. Anledningen att jag sökte denna tjänst var för att jag alltid har velat få vara anställd på ett produktbolag med eget varumärke och systemutveckling att kunna fördjupa sig i, efter att jag i större delen av min karriär har arbetat som konsult. Att få arbeta i stora, komplexa och utmanande projekt, med erfarna, duktiga och dedikerade kollegor att dela kunskap och växa tillsammans med är något som jag ser väldigt mycket fram emot.  

Hur länge har du arbetat på ABB? 
Jag är nyanställd sedan 1 februari i 2024. 

Hur är det att jobba på företaget? 
Mycket trevlig och högt i tak. Det är en arbetsplats med välkomnande, inbjudande, trevliga, kunniga kollegor och intressanta arbetsuppgifter.  

Hur är stämningen i ditt team? 
Stämningen är väldigt lättsam med god arbetsmoral. Alla är hjälpsamma och måna om varandra. Det har varit väldigt lätt som nyanställd att komma in i gruppen. 

Hur ser en typisk dag ut i teamet? 
Vi arbetar i ett stort läkemedelsprojekt där alla har sitt ansvarsområde. Uppföljningar, genomgångar och interna utbildningar är en del av vardagen för att säkerställa kvalité och leverans. 

Vad tycker du är det mest stimulerande med jobbet? 
Det mest stimulerande med jobbet är att få hjälpa kunder att uppgradera och optimera sina processer och att vara med att ta fram en modern process för framtida läkemedelsproduktion. 

Vad är de främsta fördelarna? 
De främsta fördelarna är att all kompetens finns i ett och samma bolag, möjlighet till personlig utveckling samt väldig bra och inspirerande ledarskap. 

 

 

ABB är rankat som ett av världens 100 mest hållbara företag

ABB har utsetts till ett av världens mest hållbara företag av den internationella medie- och forskningsorganisationen Corporate Knights.

Läs mer om vår ranking >

 

 

 

 

 

ABB Huvudkontor

Kopparbergsvägen 2
722 13 Västerås