Gör din IT-karriär hos oss!


Vill du jobba i ett högteknologiskt produktbolag? Här finns möjlighet att utvecklas i en stor mängd tekniker på både bredd och djup. Vi kan erbjuda en flexibel arbetsplats med bra balans mellan jobb och fritid. På vår anläggning i Trollhättan är vi över 100 anställda. Vår utvecklingsavdelning består av totalt ca. 80 personer. På mjukvaruavdelningen arbetar ca. 45 teknikintresserade personer fördelat på sju team och på vår datautvecklingsavdelning jobbar ca. 35 personer, i sex olika team. Det går bra för Autocom och därför söker vi löpande efter fler kollegor som vill utvecklas tillsammans med oss.
 

LEDIGA TJÄNSTER

 

 

LEDIGA JOBB

Livet som utvecklare hos Autocom
 


EN NY NIVÅ INOM FORDONSDIAGNOSTIK

Autocom har utvecklat världsledande diagnostikverktyg för bilar, lastbilar, trailers och bussar sedan 1991. Vi har byggt upp en omfattande bank av rådata som gör det möjligt att snabbt och enkelt felsöka tiotusentals olika fordonsmodeller. Nu tar vi vårt erbjudande till nästa nivå genom att paketera specifikt utvald fordonsdata som fyller våra kunders affärslösningar med rätt innehåll.

 


TEKNIK I FRAMKANT

Ett nytt fokus på Autocom är att lyfta hela vårt tjänsteutbud till molnet. Vi vill göra det lättare och än mer intuitivt att nyttja tjänsterna vi redan erbjuder samtidigt som vi bygger en robust plattform för framtidens behov av tjänster. Med den kompetens vi besitter idag kan vi nå nya höjder.

 

 

Vad vi erbjuder

arbetskompisar

Du får härliga kollegor och blir en del av ett team med bra sammanhållning och god laganda.
 

 

teknik

Det går att jobba med många olika tekniker, både nya och etablerade. Det gör att det finns möjlighet att jobba inom många olika områden, och att du utvecklas i din roll.
 

Ersättning

Vi har marknadsmässiga löner och extra pensionsavsättningar.  Vi bjuder på mobiltelefon som du även får använda privat.
 

Friskvård

Det är viktigt att de som väljer att jobba hos oss mår bra. Därför har vi friskvårdsbidrag och en friskvårdstimme / vecka för att du skall hinna med att ta hand om dig själv.

FLEXTID

Vi har flextid för att våra anställda skall få möjlighet att anpassa livet och arbetet till en bra balans. 
 


 

UTVECKLING

Vi har tillgång till ett stort utbud av webbaserade utbildningar viket alla uppmuntras till att ta del av löpande. Detta kompletteras med traditionella utbildningar efter individuella önskemål och behov.

 

 

 

Magnus Wik
Avdelningschef, Development Department - Trollhättan

 

Efter att ha arbetat några år som utvecklare i en stor organisation lockades jag av Autocoms mindre projekt där jag fick möjlighet att vara med i hela utvecklingskedjan. Känslan vid intervjuerna var också familjär och allting motsvarade mina förväntningar när jag började jobba här.

Det har alltid varit tydligt att medarbetarens och familjens välmående kommer först och det får alltid prioriteras när det behövs. Utöver det uppskattar jag friskvårdstimmen mycket i det vardagliga. Personalklubben gör också ett fantastiskt arbete med att ordna små och stora aktiviteter där alla får möjlighet att umgås i avslappnade former och i andra konstellationer än i det dagliga. Det är bara några exempel.

Mixen av kompetenser och personligheter i våra olika team ger en bra helhet och en bra arbetsmiljö. Jag upplever att vi har en trevlig stämning och ett lättsamt sätt. För egen del har arbetet förändrats över tid, är brett och omväxlande och efter många år på samma företag fortfarande intressant och utmanande.

Vi jobbar i agila utvecklingsprojekt där arbetet är fritt men med fokus på samarbete där ingen lämnas ensam. Det bubblar ständigt fram nya idéer kring hur vi ska ta nästa tekniska eller processmässiga steg framåt och öppenheten för förändringar är stor. Kontinuerliga förbättringar i smått och stort ingår i vårt sätt att arbeta.

Martin Lindblom
Gruppchef

Jag började på Autocom som mjukvaruutvecklare 2004. Då upplevde jag Autocom som ett ganska litet företag där jag kände att jag kunde göra skillnad. Vi är mycket större idag men jag tycker fortfarande att allas röster blir lyssnade på.

Vår vision är "Guiding the journey to 100% safe and sustainable vehicles on the roads" och det spiller över i nästan allt vi gör.

Autocom är ett hälsosamt företag där det bl.a. erbjuds regelbundna hälsokontroller. Utöver det uppmuntras man att nyttja sin friskvårdstimme, en timme av veckans arbetstid du kan nyttja till hälsoaktiviteter som t.ex. att springa, cykla, promenera, gå till gymmet etc.

En av de största fördelarna med att arbeta på Autocom är absolut känslan av att möta trevliga kollegor varje dag. Vi har fortfarande mentaliteten av ett litet företag där alla känner alla. De senaste åren har vi växt ganska mycket. Det finns många olika projekt spridda över flera team. Ibland har utvecklare velat testa nya projekt och då har man ofta kunnat erbjudas plats i ett annat team. Med företagets ständiga tillväxt har det också funnits många andra möjligheter till karriärutveckling. Personalklubben bjuder regelbundet in till roliga aktiviteter utanför jobbet som after work, spelkvällar mm.

Som tidigare nämnt tycker jag att vi är bra på att lyssna på de som jobbar här och vi är angelägna om att se vad alla nyanställda har med sig. Jag känner fortfarande att varje enskild individ kan göra skillnad.

 

Johan Forsell
Gruppchef

Jag började på Autocom för många år sedan som konsult. Stämningen, drivet, erfarenheten och en stark känsla av att här kan jag vara med och påverka - göra skillnad, gjorde att jag ganska snart efter konsultuppdraget valde att söka mig hit. De kände ju mig sedan innan så processen var kort och någon dag senare var jag inblandad i ett spännande projekt.

Som en person utan brist på visioner och framtidstro så vill jag vara med och utveckla företaget vidare. Ge alla våra ingenjörer, nya som erfarna de förutsättningar som krävs för att de ska trivas och kunna leverera så bra produkter som möjligt. Jag vill vara med och bidra till en allt starkare utvecklarkultur först på företaget men över tid i hela närområdet.

På Autocom får man bra med utrymme för friskvård, och en flexibilitet som får vardagspusslet att gå ihop. Det anordnas gott om aktiviteter som uppskattas av många. Men det allra bästa med att jobba här måste vara arbetskamraterna. Jag har aldrig känt att jag inte skulle vilja gå till jobbet, och det har jag nog alla goa kollegor att tacka för. Känslan har alltid varit att vi löser allt tillsammans.

 

DIAGNOSTICS

Diagnostics är det team som utvecklar den underliggande diagnostikfunktionalitet som alla våra tjänster bygger på och som ligger till grund för den funktionalitet vi kan erbjuda.

Patrik Karlsson
Mjukvaruutvecklare

Autocom är en arbetsplats med ett flexibelt och omväxlande arbete som karaktäriseras av ett tydligt fokus på teknik och innovation.

Företaget både uppmuntrar och ger möjlighet till personlig utveckling. Jag gillar att kunna följa produkten genom hela utvecklingsprocessen och det får jag göra här.

Inom teamet har vi högt i tak och acceptans mot varandra. Som del i teamet är det viktigt för mig att alla kollegor känner delaktighet i det vi gör. Detta är viktigt då vi har många beroenden mot andra team.

 

Alexander Haglund
Mjukvaruutvecklare

Jag läste en treårig utbildning som systemvetare på Högskolan Väst. Efter studierna fick jag jobb som systemutvecklare på ett företag i Göteborg. Jag jobbade där i drygt tre år innan jag sökte mig till Autocom. Nu har jag varit här i åtta år. 

Autocom är ett familjärt företag. Man bli väldigt väl omhändertagen som anställd. Jag tror att det är huvudanledningen till att så många stannar kvar länge som anställda på Autocom.

Stämningen i mitt team är mycket god. Vi tror på samarbete och kommunikation. Alla ska känna sig lika delaktiga och vi som är mer erfarna försöker alltid föra över vår kunskap till dom som är mindre erfarna. Det är vad vi levererar som team som är viktigt snarare än vad varje individ har gjort.

När vi kommer in på morgonen synkar vi ihop oss med kollegorna om vad vi jobbar med för tillfället. Är det någon som har några frågor så lyfter vi dom. En vanlig dag består i regel av mestadels utvecklingsarbete framför datorn. Vi växlar mellan att jobba i grupp eller ensam efter behov. 

Man lär sig mycket på jobbet och utvecklas hela tiden som yrkesman. Vi tittar mycket på dom senaste teknikerna inom vårt område och försöker anpassa oss efter rådande industristandarder. Du får chansen att utvecklas och prova på mycket moderna ramverk och tekniker. 

 

APPLICATION

Application är det team som utvecklar våra desktop applikationer. Det sker en hastig utveckling och det planeras hela tiden för nya, förbättrade produkter.

Jenny Granath
Mjukvaruutvecklare / Koordinator - Informationssäkerhet

Min karriär började på Högskolan Väst i Trollhättan där jag studerade företagsekonomi. Efter det gick jag till IT-system och en examen i systemutveckling. Fick jobb på Ericsson i Göteborg och blev där i 20 år. Under dessa år arbetade jag främst som mjukvaruutvecklare men jag var också scrum master, system manager och funktionstestare. För att sedan börja på Autocom i början av 2020. Började på Autocom som mjukvaruutvecklare för att sedan anta rollen som informationssäkerhetskoordinator.

En vanlig dag består i att tillsammans med mina kollegor lösa problem och ta fram förbättringar. I min roll som informationssäkerhetskoordinator innebär det att ta fram processer och arbetssätt för att upprätthålla och förbättra informationssäkerheten. Som applikationsutvecklare utifrån agilt arbetsätt vidareutveckla vår applikation se till att vi har en produkt med kvalitet till våra kunder som förenklar deras vardag.

Det jag verkligen gillar med Autocom och mitt jobb här är att jag får jobba med många trevliga, kunniga och ambitiösa kollegor. Vi står ständigt inför utmaningar som vi måste lösa tillsammans. Jag har mycket ansvar och jag lär mig mycket eftersom jag ofta får dyka in i nya områden.

 

Fredrik Lystell
UX Designer / Scrum Master

Efter 10+ år i mediebranschen som bland annat grafiker, webbutvecklare och PO så hände livet och jag blev pappa, min dåvarande jobb-ort var Göteborg och för att slippa pendla från Trollhättan så sökte jag mig hemåt. Jag blev tipsad av en vän som jobbade på Autocom att söka den UX/UI-tjänst som låg ute. Då jag alltid haft ett intresse för form och funktion så kändes tjänsten som klippt och skuren för mig och jag var redo för nya utmaningar.

Autocom är ett företag som värnar om sina anställda och dess hälsa och har också förståelse för livets alla steg. Man gör också mycket roliga aktiviteter tillsammans och erbjuder fina förmåner som tex kunna träna på arbetstid eller utbilda sig via onlinekurser.

Att jobba med en produkt som används av tusentals skapar utmaningar men också belönar dig för att man gör det där lilla extra. Att möta kundernas behov men också överträffa dem. Teamet planerar, implementera och utvärdera i ett iterativt arbetssätt som gör att man utvecklas tillsammans.

 

ONLINE APPLICATION

Online Application teamet utvecklar de tjänster och applikationer som vi erbjuder våra kunder via olika webbgränssnitt. Efterfrågan är stor och värdet högt på de tjänster som levereras. 

Daniel Rost
Mjukvaruutvecklare

Jag har jobbat med programvaruutveckling sedan 1999, i så gott som alla delar av teknikkedjan, från embedded-utveckling till mobilappar och allt däremellan som t.ex. backendtjänster och kommunikationsprotokoll. Har alltid varit intresserad av datorer, programmering och modern teknik.

Jag har jobbat på Autocom sedan 2021. Vad som lockade mig hit var att Autocom är en stabil arbetsgivare i Trollhätteregionen som jobbar med egen produktutveckling. Just att företaget har egna produkter som man haft på marknaden under lång tid vittnar om ett långsiktigt tänkande, samtidigt som man vill hänga med i teknikutvecklingen och ständigt vara aktuell.

Autocom har flexibel arbetstid där hemarbete ingår som en naturlig del. Uppskattar även den friskvårdstimme som vi har en timme i veckan. Upplever att man har en god förståelse för balans mellan arbete och fritid.

Eftersom jag tycker att det är stimulerande att jobba med modern teknik uppskattar jag möjligheten att testa många nya teknikstackar, ramverk etc. Vi har en positiv atmosfär till att våga pröva nytt. Just det projektet jag nu jobbar i passar mig väldigt bra eftersom jag får möjlighet att arbeta med hela kedjan i vår systemarkitektur. Från hårdvara till mobil app, backend och deployment av lösningen.

Jag uppskattar mina teknikintresserade kollegor som är öppna att prata nya lösningar, eller finslipa detaljer i existerande. Det som gör en bra arbetsdag för mig är då jag får möjlighet att göra det där lilla extra för att höja kvaliteten på produkten, eller gör arbetsdagen lite lättare för våra kunder.

 

Christoffer Guilotte
Mjukvaruutvecklare / Scrum Master

Jag gick utbildningen Datateknisk Systemutveckling på Högskolan Väst och började direkt jobba på Autocom. Jag sökte tjänsten dels på grund av bekvämligheten att slippa pendla till Göteborg, men också för att så snabbt som möjligt komma ut i arbetslivet som nyutexaminerad. Jag har varit anställd på Autocom sedan 2012.

Att jobba på Autocom uppfattar jag som väldigt välkomnande i sättet mellan de anställda och i hur man hanterar nya förslag. Jag har aldrig fått uppfattningen att mina idéer och tankar får direkt avslag, utan man får bra utrymme att diskutera sig fram till bra lösningar.

Vi har en mycket god stämning i vårt Team. Det finns inget ämne som inte går att diskutera, såväl jobb som annat. Även fast det kan vara dagar som är stressiga och alla är djupt i sin egen uppgift finns det alltid möjlighet för en hjälpande hand.

Något av det bästa är delaktigheten, stämningen och i många fall arbetsuppgifterna som har med nya features att göra. Att ständigt utvecklas och få ny inspiration är också något som är otroligt stimulerande i jobbet som mjukvaruutvecklare. Ytterligare fördelar är fokusen på de anställdas välmående, där vi har tillgång till en friskvårdstimma varje vecka som vi kan utnyttja till valfri fysisk aktivitet och även ett friskvårdsbidrag.

 

DATA TOOLS

Data Tools teamet utvecklar de verktyg som främst används av Data Team. Syftet är att effektivisera deras dagliga arbete och säkerställa kvalitet på den data som används i våra produkter

Helena Kling
Mjukvaruutvecklare

Jag har arbetat som systemutvecklare och projektledare sedan 1998, då främst inom lagerlösningar och automation. Då jag även arbetat på Autocom tidigare valde jag 2018 att återvända då de erbjuder en bra kombination av härliga kollegor och utmanande arbetsuppgifter med hårdvarunära programmering, där jag får delta i hela utvecklingskedjan, från beställning till leverans. 

Jag tycker att Autocom är en bra arbetsgivare med fokus på balans och välmående, samt har en unik intern, prestigelös stämning mellan alla anställda. Vi har en mycket god stämning i teamet med en härlig jargong, där det är högt i tak och ett gott samarbete. 

Stundtals varierar dagarna väldigt mycket och den ena dagen är inte den andra lik, vilket jag tycker är en av fördelarna. Det ger omväxlande arbetsuppgifter och man bjuds på nya utmaningar. Det är inspirerande och utmanande arbetsuppgifter där min och teamets kompetens kommer till sin rätt och där vi även har möjlighet att utvecklas.

Jag känner mig lyckligt lottat att ha arbetsuppgifter och kollegor jag trivs med på hemmaplan, vilket möjliggör bra balans mellan jobb och privatliv.

 

Anders Andréen
Mjukvaruutvecklare

Jag läste till systemutvecklare på Högskolan Väst och var färdig 2020. Jag har arbetat på Autocom som junior utvecklare sedan våren 2021. 

Varje dag lär jag mig något nytt och min respekt för allt det kunnande och den erfarenhet som finns i företaget bara växer.

Vårt team utvecklar och underhåller ett antal interna verktyg som mest används av folk i huset. Vi jobbar med både nya och gamla tekniker, både backend och frontend. Utveckling och underhåll sker alltid i samråd med de som ska använda lösningen och tillsammans tar vi fram den lösning som funkar bäst för dem. Detta att få arbeta så nära användarna är en av de saker jag älskar mest med Autocom. 

Autocom gör just nu en satsning att förfina våra agila metoder och principer, bland annat genom Scrum. Det är jättespännande att få vara med i detta arbete och se hur vi får möjlighet att förbättra vårt arbete och förhållningssätt ytterligare.

Jag upplever att hela företaget genomsyras av respekt för och omsorg om varandra. Vi hjälps alla åt att få våra livspussel att gå ihop så att vi kan må bra och prestera utan att köra slut på oss.

 

USER MANAGEMENT

User Management teamet fokuserar på utveckling av bakomliggande tjänster för verksamheten och produkterna. Exempel så som Användarhantering, kommunikationsgränssnitt för hårdvara, licenshantering, integration mot tredjepartsystem o.s.v.

Mikael Gidmark
Mjukvaruutvecklare / Scrum Master

Jag har en bakgrund inom en e-handel och avancerade system där jag i 15 år pysslat främst med frontend. När jag först hörde om Autocom var det som konsult och tänkte att "diagnostik, hur svårt kan det vara?". Efter att ha varit med och startat upp Secure Gateway projektet började jag inse dels hur avancerat och utmanande diagnostik kan vara, men också hur roligt det var att jobba med Autocom och lösa dessa problem tillsammans. Efter ett år som konsult kände jag att jag vill vara en del av resan, och har varit det i två år nu.

Det jag tycker är roligast är när tjänsterna vi jobbat på börjar användas och man ser att det fyller den viktiga funktion som vi hade hoppats. Givetvis för det med sig utmaningar så som monitorering och anpassningar av systemet för att det ska passa verkligheten bättre, men det är det som är så roligt med utveckling.

Arbetsplatsen är dynamisk, inte otänkbart att man får flytta runt ibland för att stödja eventuella korttidsprojekt. Kollegorna är alltid positiva och villiga att se lösningar istället för problem, och Autocom som företag värnar väldigt mycket om din hälsa och välmående. Det planeras alltid någon rolig aktivitet!

 

Hiba Chaath
Mjukvaruutvecklare

Autocom är en underbar arbetsplats. Som junior programmerare ger de dig allt stöd du behöver för att utveckla dig själv. Det är en välkomnande plats med stöttande kollegor.

Varje team ansvarar för ett eller flera projekt, vi använder Agile som en metod för projektledning.

Det viktigaste här är att vi alltid försöker hålla oss uppdaterad med de senaste teknikerna. Det är inte bara en drivkraft för ny teknik, vi bryr oss om projektets sammanhang. Detta håller oss motiverade att försöka lära oss nya saker varje dag. Vi uppmuntras att vara öppna och drivna.

Som programmerare ger företaget oss friheten att välja vår egen väg. På Autocom bryr de sig om de anställda, inte bara som anställda, utan som vänner och partners. Jag hade bara turen att hitta en sådan plats.

 

HARDWARE

Hardware teamet jobbar med allt från mekanik och elektronik till embedded mjukvaruutveckling. Det förekommer mycket kontakt med både interna och externa kunder då hårdvaran är ett vanligt förekommande byggblock i den slutgiltiga produkten.

Alexander Tanaskovic
Mjukvaruutvecklare

Jag har levt i Göteborg hela mitt liv. Jobbade som motorcykelmekaniker ett tag men har alltid varit intresserad av programmering. Brukade sitta på fritiden och koda spel på hobbynivå men trodde inte det skulle bli mycket mer än så. När jag senare fick reda på att jag skulle bli pappa blev det lite av "det är nu eller aldrig". Så jag sökte en utbildning som hette "Java utvecklare" lyckades sedan få hela min LIA-period hos Autocom som .Net utvecklare. Strax efter LIA-perioden var över hade jag sedan den grymma turen att bli anställd hos Autocom.

Nu har jag snart jobbat hos Autocom i 2 år om man bortser från praktiken jag hade under skoltiden. Det har kort sagt, inte varit annat än; helt grymt.

Känslan i teamet är på topp! jag sitter tillsammans med ett gött gäng med skön humor där alla är super-hjälpsamma och man känner sig verkligen som en del av gänget.

Det som stimulerar mig mest i jobbet idag är att det alltid finns nya utmaningar där jag får lära mig något nytt. Ingen dag är sig lik och jag har inte haft ett jobb innan där tiden går för fort medan man jobbar!

Den största fördelen med att jobba på Autocom skulle jag säga är förståelsen kring småbarns-livet. Jag har 2 små underbara döttrar så det är väldigt skönt att veta att om jag plötsligt behöver vabba en dag så är det absolut inga konstigheter.

 

Niclas Hedlund
Mjukvaruutvecklare

Mitt sedan barnsben brinnande elektronik- och fordonsintresse gjorde att jag efter att ha läst elektronik på gymnasiet och ett års fordonselektronik på Komvux sökte mig till Autocom då dom verkade arbeta inom mitt intresseområde. Nu har jag jobbat här sedan 2005. Jag började som diagnosutvecklare i något år men bytte sedan avdelning till hårdvarugruppen då det blev en tjänst ledig.

Autocom är ett kul företag att arbeta på då vi har ”allt under samma tak”. Vi har allt ifrån elektronikkonstruktion & mjukvaruutveckling till support och säljare. Det gör att man kan få en helhetssyn på produkterna.

Stämningen i mitt team är helt underbar. Vi är ett härligt gäng som aldrig har tråkigt tillsammans, vi kompletterar varandra bra och hjälper varandra när det behövs. En vanlig dag med oss ser ut på följande sätt; 

  • en stor kopp sköna diskussioner
  • två deciliter felsökning
  • tre deciliter nyskapande

Jag tycker det mest stimulerande med jobbet är all problemlösning, men det kanske mer beskriver mig!

De största fördelarna med jobbet är friheten och att till stor del kunna styra över mitt eget arbete och min egen tid. Andra viktiga saker är arbetskamrater och de förmåner vi har inom företaget.

 

CLOUD ENABLEMENT

Cloud Enablement teamet jobbar med att bygga upp all den underliggande infrastruktur som krävs för att ta fram en skalbar, kostnadseffektiv och miljöanpassad plattform för molnbaserade tjänster.

Lars-Erik Lis
Teknisk Lösningsarkitekt
 

Att jobba på ett produktbolag som Autocom som har produkter som bevisat sig värdefulla för kunder i många år kommer med roliga utmaningar. Hur kan vi med hjälp ny teknik leverera värde för våra kunder i framtiden?

I hela mitt yrkesliv har jag jobbat med molntjänster av olika slag och det är där jag lägger min tonvikt i mitt dagliga arbete. Jag hjälper bolaget att prioritera och guidar organisationen framåt i hur vi kan erbjuda och ta fram nya produkter och tjänster. Min roll på bolaget är inom tekniskt ledarskap (Technical Solution Architect) och bl.a. leder jag ett team som kallas "Cloud Enablement" som ansvarar för grunden i vår molnplattform. Enkelt förklarat är syftet med vårt team att göra det lätt att göra "rätt" och svårt att göra "fel". Rätt och fel kretsar kring säkerhet, prestanda, kostnadsmedvetenhet och utvecklarupplevelse.

Det som gjorde att jag började jobba på Autocom var kombinationen av ett lönsamt produktbolag, internationell kontext, lokal anknytning och vetskapen om att det fanns hög kompetens inom utvecklingsorganisationen. Jag tycker det är som roligast när jag får jobba med alla delar av organisationen och kombinera det med teknik och programmering.

 

Conny Karlsson
Molnarkitekt
 

Bland mina största intressen har alltid varit att skapa system, både digitalt och analogt. Har en stark tendens att kombinera logik och kreativitet i mitt arbete för att hantera problem, skapa lösningar och förstå delarna av helheter. Inte allt för sällan så kan jag stirra på en skärm i timtal men det är inte fören jag ritar "problemet" på en whiteboard som saker klickar till. Har arbetat inom systemutveckling de senaste tio åren och innan Autocom arbetade jag främst med utveckling av ekonomi och e-handelssystem; dessförinnan studerade jag informatik och systemutveckling på Högskolan Väst.

Min trivsel på Autocom har flera anledningar, en av de främsta är att jag kan fokusera helt på mitt arbete utan oro för hur "livspusslet" skall gå ihop (speciellt som småbarnsförälder!) eftersom företaget stöttar en hela vägen och genomgående visar att välmående medarbetare är högt prioriterat. Ytterligare så finns det en kultur om att allas åsikter är viktiga, oavsett namn eller titel så uppmuntras det att ge input och är en engagerad så kan man skapa förändring. Inom närmsta teamet så präglas dagarna av tätt sammarbete, kommunikation och kunskapsutbyte där vi värderar tanken att bygga något "större" och bättre tillsammans mer än att förlita sig på en enskild individs idéer.

Dagliga arbetet för oss varierar en hel del där vi blir involverade inom allt från projektplanering till implementation av systemen, men framförallt ligger vårt fokus på att skapa en stabil, effektiv och säker driftplattform för utvecklingsteamen att använda men hela tiden blicka framåt, analysera och anpassa oss till omvärldens tekniska utveckling.

 

DATA TEAM

Data teamen processar all data i vår databas med alla fordonstyper och funktioner. För åtkomst av bildata utför vi både reverse engineering samt köper orginaldata från fordonstillverkaren. Vi nyttjar egenutvecklade system för uppbyggnad av databasen.

Rami Westman
Teamledare

 

Här på Autocom har vi en trevlig atmosfär där individen kan planera sitt dagliga arbete på bästa möjliga sätt. 

Vår största utmaning är att hänga med utvecklingen av dagens bilar som är utrustade med avancerad teknik samt att hänga med i utvecklingen av hybrid och elfordon. Vi ser till att hålla oss uppdaterade genom information och nyutveckling med ett engagerat team. 

Jag som ledare tar mig an utmaningar som jag löser tillsammans med teamet på ett strukturerat sätt vilket underlättar i framtiden när liknande fall uppstår. Mina medarbetare skall också känna att de har stöd både från mig och från övriga teamet när problem uppstår. Som anställd finns det goda möjligheter att utvecklas genom vissa specialprojekt inom teamet och även inom andra områden i företaget.

Vi är ett sammansvetsat team som trivs väldigt bra ihop och hjälper varandra när det behövs. Vi har även liknande fritidsintressen vilket ibland resulterar i olika aktiviteter på fritiden. För att trivas hos oss är det viktigt att man är allmänt social och driven, och det är naturligtvis ett plus om man har någon typ av fordonsintresse.

Vi ser till att våra lokaler är en trivsam miljö att jobba i, att det finns möjlighet till att jobba flexibelt och möjlighet att träna eller nyttja annan typ av friskvård. Vi har även en personalklubb som anordnar olika typer av aktiviteter.

 

Petra Borg
Diagnosutvecklare

 

Jag har under större delen av min karriär arbetat som provförare på Volvo, när jag fick höra talas om Autocom kändes det spännande att efter många mil på provbanor och mycket funktionstestande att söka hit och börja arbeta som Diagnosutvecklare med det som finns bakom fordonets alla funktioner. Nu har jag arbetat på Autocom i tio år. 

Vi har en avslappnad och glad stämning i mitt team. Vi tar oss tid att lyssna, diskutera och vara varandra behjälpliga i alla möjliga frågor och situationer. Alla i vårt team har varsitt projekt. Vi jobbar utefter projektets uppsatta planering för perioden. 

Det dagliga arbetet består av utveckling vid datorn, blandat med testning på fordon. Vi jobbar en hel del enskilt, men bistår ofta varandra i de olika arbetsuppgifterna mellan projekten. Jag uppskattar mixen mellan utveckling vid datorn och testning i fordon, jag tycker också om de resor som ingår i mitt projekt.

Den sociala gemenskapen på Autocom är en av de främsta fördelarna med arbetsplatsen. Jag sätter stort värde på mitt ansvar i projektet och även att mitt arbete i projektet är fritt. Jag känner ett förtroende och en stor trygghet från min arbetsgivare och det är viktigt för mig.  

Autocom är en familjär och hälsofrämjande arbetsplats. Företaget månar om balans mellan arbete och fritid. Vi har haft förmånen att bli många fler medarbetare under de åren jag varit anställd och känslan av att vi tar hand om varandra har alltid varit stark.  

 

Autocom som arbetsgivare
 

 

 

AUTOCOM Diagnostic Partner AB

Grafitvägen 23 B
461 38 Trollhättan  

info@autocom.se
+46 520-47 07 00