Till samlingssidan
Till canonbusinesscenter.se
Till ​saljpoolen.se

I över 70 år har Canon levererat den senaste bildtekniken till sina kunder i hela världen. Canon grundades 1937 och har växt till ett globalt företag som verkar inom olika marknader, till exempel affärslösningar, konsumentprodukter, broadcast, medicinska system och industriprodukter. En ändlös ström av idéer och innovationer har gjort att Canon kunnat bibehålla en tätposition i branschen. 

Fredrik Broéng, Account Manager

Jag tog klivet över till Canon efter många år inom B2C-försäljning inom olika roller. I och med min bakgrund inom idrotten så kändes steget över som en naturlig del i min strävan att utvecklas som säljare och människa.

Det som lockade mig mest var möjligheten att få ta nästa kliv i min utveckling tillsammans med ett marknadsledande globalt bolag med en varm och personlig touch.

Under en typisk arbetsvecka så spenderas den största tiden ute hos företag i Dalarna. Där mitt huvudfokus är att hitta nya företag som vi kan hjälpa effektivisera och utmana i deras resa, samt att utveckla våra befintliga kunder.

Det bästa med att jobba på CBC Dalarna är kombinationen av flexibiliteten hos det lilla företaget och musklerna i det globala bolaget. Ett härligt gäng kollegor med mycket energi, kunskap och glädje som gör jobbet till ett nöje!

 

Daniel Åkervall - Försäljningschef, Dalarna

Varför valde du själv att söka tjänsten på Canon? 
Canon är ett stort och spännande varumärke, kända för att alltid ligga i framkant så det kändes helt rätt att söka tjänsten som säljare. Jag ville även utmana mig själv och jobba tillsammans med drivna och väldigt kompetenta kollegor, som hela tiden vill framåt.
 
Vilka är fördelarna med att jobba inom Canon Business Center Dalarna? 
Canon är ett företag och varumärke som de flesta känner till. Och många av produkterna och tjänsterna vänder sig till olika kategorier av kunder, vi inom Canon Business Center vänder oss mot företag och organisationer som vi hjälper med olika dokumentlösningar. Oftast jobbar vi tillsammans i team där man har olika roller som krävs för att bistå våra kunder med rätt förståelse och kompetens. Och för dig som medarbetare innebär det att du blir utbildad så att du kan på ett professionellt sätt möta våra kunder och guida dom in i den digitala världen. Sen har vi också väldigt kul här på arbetsplatsen också, vilket bidrar till ett framgångsrikt klimat.
 
Hur fungerar Canon Academy?

I Canon Academy finns vår säljskola/utbildning. Utbildningen följer dig från den dag du börjar och är till för att utveckla dig från den säljare du är, och stegvis kunna höja din kompetens och klättra på karriärstegen inom vår säljorganisation. Förhoppningsvis utvecklas du till en Senior Key Account Manager eller växer kanske in i någon annan ledande befattning i vår organisation.

 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut som säljare
Ditt jobb handlar till största delen om att skapa och göra kundmöten. Allt från att träffa användare, ekonomichefer, VD och ledningsgrupper och genom detta skapa ett förtroende för dig och vårt Canon Business Center. Dagen börjar oftast med att ringa och boka möten. Sedan gör man sina bokade kundbesök som innefattar mest nya kunder men även befintliga. Innan dagens slut så sammanfattar man dagen i vårt säljstödsprogram och sammanställer offerter eller presentationer (word, excel, powerpoint) till kunderna som man bearbetar.
 
Vad är det som gör Canon till en attraktiv och modern arbetsplats?

Vi har fördelen med att Canon är innovativa och satsar på forskning och utveckling så vi kan erbjuda produkter och tjänster som ligger i framkant. En annan viktig del är Canons filosofi, KYOSEI som är det japanska ordet om betyder ”att leva och arbeta tillsammans för vårt gemensamma bästa”. Därför jobbar vi utifrån tre områden som är;

  • Miljö, minska vår miljöpåverkan genom produkternas design och vår verksamhet. 
  • Affärsverksamhet, att växa och driva affärsverksamheten ansvarsfullt. 
  • Samhälle, att bidra positivt till samhället och våra medarbetare. Så, vem vill inte jobba i en sådan organisation? 
 

 

Canon Business Center Dalarna

Krontallsvägen 28
791 55 Falun

0243-79 41 00
info.dalarna@canon.se