Till canonbusinesscenter.se
Till ​saljpoolen.se

 

I över 70 år har Canon levererat den senaste bildtekniken till sina kunder i hela världen. Canon grundades 1937 och har växt till ett globalt företag som verkar inom olika marknader, till exempel affärslösningar, konsumentprodukter, broadcast, medicinska system och industriprodukter. En ändlös ström av idéer och innovationer har gjort att Canon kunnat bibehålla en tätposition i branschen.

 

Andreas Hellberg, Försäljningschef Kalmar

Varför valde du själv att söka tjänsten på Canon?
Jag sålde en tv till dåvarande ägare av Canon Center i Växjö. Det var under mellandagarna 2004. Pelle, som han heter, tyckte jag borde söka den säljtjänst de hade ute. Jag blev såklart nyfiken och tyckte detta kunde passa mig då jag gärna vill jobba med B2B. Jag fick jobbet och jobbade mina första 3 år som säljare i Kronobergs län. Att det blev just Canon har mycket att göra med att varumärket är oerhört starkt. Att sedan få vara en del av att kunna hjälpa kunder att förbättra sin vardag så att kundens ”affär” kan bli bättre var också något som lockade. Sätta sig in i kundens situation och utmaning och kunna komma med förslag på hur dessa kan lösas driver mig. 

 

Vad är framtidsvisionen för Canon Syd?
Vi har haft några år med stor framgång som inneburit att vi växt som bolag. Vi har genomfört många omställningar för att kunna anpassa vår ”portfölj” till dagens mer digitaliserade samhälle. Framåt så satsar vi för att ta större marknadsandelar och växa ännu mer inom området digitalisering. Vi gör nu även en rejäl satsning i Kalmarregionen för att kunna erbjuda fler företag våra produkter och tjänster. Så vi står väl rustade inför framtiden. 

 

Vad är de främsta fördelarna med att jobba inom Canon ?
Variation skulle jag säga. Man träffar mycket kunder, olika branscher och människor varje dag. Jag ser det som en ynnest att inte behöva sitta inne på samma ställe 8 timmar per dag. Sen har vi ju alla våra underbara kollegor som ger energi och peppar varandra. Ej förglömma heller att man jobbar med ett av världens strakaste varumärken. Det inger förtroende, kvalité och styrka. 

 

Vad är det som gör Canon till en attraktiv och modern arbetsplats?
Arbetsmiljön är väldigt bra både sett till våra lokaler och såklart kollegor som man jobbar med. På vårt bolag Canon Business Center Syd jobbar och lever vi efter våra 4 värdegrunder som vi gemensamt tog fram; Engagemang, Kundfokus, Glädje & Respekt. Lägger man till vår bearbetning av marknaden i Småland & Skåne så vill jag nog påstå att vi har en fantastik arbetsplats och förmånen att jobba med varumärket Canon. 

 

 

Canon Business Center Kalmar

Trångsundsvägen 2
392 39 Kalmar

044-20 69 20
info.kristianstad@canon.se