Till canon.se
Till ​saljpoolen.se

 

I över 70 år har Canon levererat den senaste bildtekniken till sina kunder i hela världen. Canon grundades 1937 och har vuxit till ett globalt företag som verkar inom olika marknader, till exempel affärslösningar, konsumentprodukter, broadcast, medicinska system och industriprodukter. En ändlös ström av idéer och innovationer har gjort att Canon kunnat bibehålla en tätposition i branschen.

 

 

Lukas Boubekeur
Channel Sales Manager

Innan jag startade min karriär inom försäljningsbranschen för ca. 18 år sedan var jag elitidrottare. Elitidrotten har på många sätt har format mig både inom och utanför arbetslivet.

Innan min tid på Canon har jag arbetat med försäljning, ledarskap och affärsutveckling i olika roller inom Retail och B2B på företag som Apple, MediaMarkt, Hitta.se och Telenor.

Under mina snart 10 år på Canon har jag arbetat med försäljning och affärsutveckling genom partners i roller, t.ex. Key Account Manager, produktchef och teamleader på olika avdelningar för lokala, nordiska & europeiska partners. Senaste tre åren har jag jobbat på Partnerkanalen där jag fått förtroende att ansvara för tillväxten inom viktiga affärsområden som varit kopplade till både produkt och partner. Detta har resulterat i att Canon ökat sin tillväxt genom utveckling av befintliga partners, samt rekrytering av nya.

Hur är du som ledare?
Som ledare tycker jag det är viktigt att ha en tydlig riktning som är förankrad med dom jag jobbar med. För mig är det fundamentet för gott samarbete. Riktningen ska sedan fyllas med tydliga tillvägagångssätt i form av affärsplaner för att säkerställa att vi gör rätt saker för att nå våra mål och ta oss till destinationen vi strävar efter. På den resan kommer jag som ledare ge frihet under ansvar då jag litar på att du är kompetent och har ett eget driv, och inte är rädd att be om hjälp när det behövs.

Ömsesidigt förtroende är ett viktigt element för gott samarbete och utveckling. Öppen kommunikation är ett annat element som jag värdesätter i ett team, det ska kännas naturligt att dela sina tankar, idéer och ifrågasätta om något inte känns rätt eller tydligt. Jag älskar att se andra lyckas och nå sina mål och kommer därför aktivt arbeta med att identifiera vad min personal har för strävan i sina karriärer. Därefter kommer jag göra det jag kan för att se till att personen i fråga ständigt arbetar i rätt riktning för sin egen utveckling.

Vad gör Canon Sverige till en attraktiv arbetsplats?
Canon är ett företag som satsar på sina medarbetare och ger dem möjlighet att utvecklas. Här ges möjlighet till personlig utveckling och möjlighet att få arbeta med andra erfarna kollegor i ett marknadsledande globalt bolag. Våra ledare ger dig friheten att prova nya saker och ingå i en kultur där vi delar våra framgångar och lär av varandra.

Vi erbjuder en av branschens bästa affärsskolor där du finner allt från utbildningar inom komplex lösningsförsäljning, företagsekonomi, Business Accumen, produktutbildningar personlig coaching m.m. 

Vad är viktigt för att lyckas i rollen?
Det är viktigt att det finns ett starkt eget driv då rollen handlar om att driva Canons försäljning via nyckelpartners i en starkt konkurrensutsatt marknad som ständigt förändras. Du behöver ha en god social förmåga och med det skapa goda och starka relationer med olika funktioner hos dina partners och internt på Canon.

Självdisciplin, naturlig struktur i ditt arbete och målmedvetenhet är viktiga egenskaper i denna tjänst då du förväntas vara självgående inom givna ramar, samtidigt som du kommer få den support och coaching du behöver av din närmaste chef eller av högst kompetenta kollegor i eller utanför teamet.  

Våra partners finns utspridda i vårt avlånga land och därmed är det viktigt att du har möjlighet att resa när det behövs.

Hur ser framtidsvisionen ut för Canon Sverige?
Canon tillverkar kameror, skrivare och tryckeriutrustning till tjänster för lagring och delning av bilder, dokumenthantering och digitalisering av processer. Våra produkter, mjukvarutjänster och service blir år efter år prisbelönta.

Vi har fantastiska lösningar inom produktion, bred digitaliserings- och automatiserings erbjudande och framför allt oerhört bred kompetens om kunderna och deras processer som vi hjälper.

Canon är marknadsledande eller i topp 3 i alla affärsområden vi agerar i. Visionen är att bli den tveklöse marknadsledaren inom alla områden. 

 

Mikael Brittberg
Partner Channel Director

Jag har jobbat på Canon i 40 år med försäljning. Jag är i grunden en säljare som älskar att hjälpa kunden med effektivisering. Som ledare är jag supporterande men också kravställande. Jag är ledaren som är en del i teamet. För att lyckas i denna roll krävs det att du jobbar hårt och vågar vara orädd, men samtidigt kunna ha kul tillsammans med dina kollegor.

Det som gör Canon Sverige till en bra arbetsplats är att det finns en ärlighet i bolaget, där miljön är i fokus men medarbetarna är också det viktigaste i bolaget och det känns. Vår framtidsvision är att vara marknadsledare inom alla områden vi opererar inom.

 

CANON SVENSKA AB

Stockholm
Telegrafgatan 4
169 72 Solna

08-744 85 00