tillbaka till saljpoolen.se
 

Lars Isaksson
Säljare, Region Norr


Berätta om rollen som säljare på Eurofins
Jag ansvarar för ett geografiskt område där jag träffar allt från tekniska konsulter, industri, skadesanerare, bränslekunder m.fl. Man blir även KAM för vissa större kunder. Jobbet innebär en del resande men kundmötena är det roliga och även lärorika. Det är ytterst sällan man får ett nej till ett möte. Får man det beror det alltid på att kunden har något annat som måste prioriteras.

Vad är det roliga/utmanande med ditt jobb?
Det roligaste är kundmötena . Det utmanande är att få nya kunder att börja handla av oss. Processen från att man träffar en ny kund till avtal eller offert skrivs kan variera tidsmässigt. När jag började på Eurofins var företaget helt okänt i min region. Det tog några år innan det lossnade, men nu är vi verkligen etablerade i området.

Att ha en naturvetenskaplig bakgrund är en fördel. Själv är jag utbildad analytisk kemist samt metallurg och det har jag haft otrolig nytta av i jobbet. Under mina 40 år i branschen har jag fått lära mig många nya saker. 

Vad har varit avgörande faktorer till att du har varit i 40 år hos Eurofins?
En stor anledning till att jag stannat är att det är ett tydligt ledarskap från VD till närmsta chef, samt att företagskulturen passar mig utmärkt. I och med att Eurofins är en stor global aktör finns otroliga möjligheter att utvecklas inom företaget. Många av mina yngre kollegor från det att jag började har idag andra roller inom företaget.

En annan anledning är att säljteamet inom Eurofins är det bästa jag jobbat med. Vi stöttar och hjälper varandra när det behövs. Jag har 40 års erfarenhet så jag lite att jämföra med.

 

 

Per-Axel Lundin
Sälj- och marknadschef


Berätta lite om din roll på Eurofins
Min roll som sälj- och marknadschef på Eurofins Environment innebär att jag är ansvarig för all försäljning- och marknadsföringsaktiviteter i bolaget. Vi är ett team på elva personer fördelade på utesäljare, innesäljare, affärsutvecklare och marknadskoordinator. Vi är ett bolag med offensiva strategier som växer kraftigt och tar marknadsandelar, både nationellt och internationellt. Vårt erbjudande till våra kunder sträcker sig över hela miljöområdet och med den unikt stora produktportfölj vi har i organisationen kan vi erbjuda ett s.k. one stop shop koncept, vilket innebär att vi kan lösa alla behov och utmaningar en kund har.

Beskriv dig själv som chef/ledare
Jag är en delegerande chef och ledare. För den i mitt team som tar ansvar, har viljan och drivkraften, så finns alla möjligheter till att forma kampanjer, projekt och aktiviteter helt enligt egna idéer och förslag. De mest framgångsrika kampanjerna vi genomfört hittills har baserats på ursprungliga idéer och uppslag från enskilda medarbetare i teamet.

Hur arbetar ni för att medarbetarna skall trivas hos er?
Att arbeta på Eurofins innebär många utmaningar i sina arbetsuppgifter. För att nå de mål vi har är jag övertygad om att tillit till medarbetare,  ett stort engagemang och delaktighet i olika beslutsposesser samt transparens är inte bara viktiga faktorer för att nå framgång, utan en förutsättning.

 

Till annonsen

 

 

Huvudkontor

Sjöhagsgatan 3
531 40 LIDKÖPING

010 490 8100
info.environment@eurofins.se