FRIDA AVASALU
AFFÄRSOMRÅDESCHEF - FRISTADS SOLUTIONS

Berätta om din bakgrund hos Fristads Solutions. 
Jag har arbetat på Fristads Solutions i 15 år. 10 år som Key Account Manager, senare som Business Development Manager och sedan tre år tillbaka som affärsområdeschef för Fristads Solutions. Vi är specialiserade på att hjälpa större företag med personligt skydd samt varumärkestolkning genom arbetskläder och uniformer, där företagets personal hjälper till att stärka varumärket.

Vi använder erfarenheten från att tillverka våra standardplagg i designen av kundanpassade plagg där färg, funktion och stil skräddarsys för att passa varje enskild kund. Vi tillhandahåller även den mest effektiva, kundanpassade logistik- och e-handelslösningen på marknaden. 

Vad gör Fristads för sina medarbetares trivsel?
Vi gör regelbundna mätningar på personalens engagemang och välmående genom en månatlig enkät. På så vis kan vi snabbt vidta åtgärder för att öka medarbetarnas engagemang.

Vi uppmuntrar till fysisk träning och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag och rabatt på träningskort. Vi arrangerar också en rad olika aktiviteter genom vår trivselförening, som även inkluderar föreläsningar kopplade till hälsa.

Vad är det som gör Fristads till en attraktiv och modern arbetsplats?
Vi har en stark kultur av innovation och ambition att ligga i framkant, oavsett om det gäller innovativa produkter eller att hitta nya sätt att bidra till en grönare planet. Något annat som bidrar är vårt nya, moderna kontor, högteknologiska lager och textillaboratorium i Viared utanför Borås. Sist men inte minst står vi inför en otroligt spännande framtid!

 

Vad är de främsta fördelarna med att jobba inom Fristads?
Att arbeta på Fristads innebär en ständig utveckling och strävan efter förbättring baserat på behoven och önskemålen från våra kunder och slutanvändare. Och utveckling innebär ett kontinuerligt lärande. Jag slås ofta av tanken att jag fortfarande, efter 15 år som anställd på Fristads, lär mig nya saker varje dag.  
Det som tilltalar mig personligen väldigt mycket är vårt starka fokus på hållbarhet. Vi har tillverkat arbetskläder av hög kvalitet i nästan 100 år, vi vet ju alla att hög kvalitet är det bästa för vår planet. Men vi har ändå tagit steget ännu längre och tillsammans med forskningsinstitutet Rise utvecklat en ny standard för att mäta ett plaggs totala miljöpåverkan. Vi kan hjälpa våra kunder att uppnå sina klimatmål. Det känner jag mig väldigt stolt över. Vi arbetar tillsammans; med våra kunder, leverantörer och i våra kundteam, med våra kärnvärden ”Passion”, ”Performance”, ”Simplicity” och ”Togetherness” i fokus. 

Vad är framtidsvisionen?
Vårt uppdrag är att tillverka högkvalitativa arbetskläder för professionella användare och göra det på ett sätt som är hållbart både för människorna som bär våra kläder och för vår planet. Oavsett bransch är våra plagg gjorda för att uppfylla högsta standard när det gäller kvalitet, säkerhet och komfort. Precis som våra användare kommer våra arbetskläder att fungera under de tuffaste förhållandena, år efter år. Det är det vi kallar hållbara arbetskläder.

Vår vision ”Every professional dressed for sustainable performance” handlar om att varje användare förtjänar hållbara kläder som skyddar användaren från den minut de dyker upp på jobbet tills de går hem för dagen.  Vi vill hjälpa våra kunder att övervinna utmaningar och vara bäst så att de kan vara stolta över sitt arbete varje dag. Vi brinner för våra produkter, vårt företag och våra kunder. Vi utmanar oss själva och varandra att växa och förbättra. Vi är stolta över vad vi har uppnått tidigare och positiva inför framtiden. Vårt miljöarbete är för de nuvarande såväl som kommande generationerna.

 

Fristads AB

Prognosgatan 24
504 64 Borås

033 20 22 00
​kundservice.se@fristads.com

Till hemsidan