Pontus Hallman
Reparatör / montör

 

Kan du berätta kort om din bakgrund? 
Jag har jobbat här på Ibeco rental sedan början av 2022. Min bakgrund ligger från början i verkstadsindustrin där jag är utbildad fordonstekniker, och därefter har jag arbetat som mekaniker inom lastbilar.  

Jag jobbade senast inom VA branschen, hos vårt systerbolag faktiskt, när Urban en dag kom och frågade om jag ville börja här istället hoppade jag på, och har inte ångrat mig en enda dag. Detta är det bästa valet någonsin gjort! 

Kan du berätta om en vanlig dag i arbetet? 
En typisk arbetsdag kan vara att jag på morgonen kollar upp vilka ordrar som skall skickas till kund, och om något behöver packas i ordning.  

Därefter ser jag över att pumparna tvättade, servade och redo för att skickas ut till nästa kund. Vi har en stor variation på produkterna vi hyr ut, allt ifrån flera ton stora pumpar, till en liten adapter. Allt behöver kvalitetssäkras, underhållas och ibland lagas eller bytas ut.  

Det händer också att vi får en expressorder som gör att vi måste omprioritera arbetet och jobba väldigt snabbt och fokuserat under en stund - jag gillar när det är lite action ibland.  

Ibland åker jag även ut på fältet för att felsöka och reparera på plats.  

Vem skulle trivas med att jobba som mekaniker / reparatör hos er? 
För att trivas med det här jobbet behöver man vara en mångsysslare, gilla att göra flera olika saker och att ha ett eget ansvar och initiativförmåga. Man behöver vara flexibel och vara beredd att göra ett extra ryck när det behövs, ibland med kort varsel. 

Vad är det bästa med jobbet? 
Det jag uppskattar mest med jobbet är mina kollegor, och att det är så mycket olika saker som händer under en dag. Det är verkligen varierat och det passar mig väldigt bra. 

Jag uppskattar att vi har frihet under ansvar, det passar mig bra. Vår grupp jobbar också bra tillsammans, med problemlösning och samarbete - när någon har extra mycket att göra är det självklart att vi hjälps vi åt.  

 


Urban Edlund
Försäljningschef Rental

 

Kan du berätta kort om varför du valt att arbeta hos Ibeco? 
Jag är från branschen sedan tidigare och har jobbat på Ibeco sedan 2020. Jag anställdes för att ansvara för Ibecos nya affärsområde Rental. När jag blev kontaktad om tjänsten och de berättade om den nya satsningen som IBECO ville göra med Rental lockades jag av utmaningen med jobbet. Det finns en stor potential och en spännande resa inom ett framtidsområde som jag kände att jag ville vara med på.   

Hur har det gått hittills med den resan? 
Det går väldigt bra för oss och utvecklingen har faktiskt gått ännu snabbare än vi trodde. Min styrka är att hitta bra affärer, och i teamet är vi både engagerade, nyfikna och lär oss hela tiden.  

Våra kunder återberättar att vi är professionella, seriösa, noggranna och har en hög servicenivå. Jag tror att en stor anledning till att vi lyckas så bra är att vi jobbar med kvalitet, kunskap och en långsiktighet. Merparten är återkommande kunder vilket är det bästa betyget vi kan få.  

Hur är du som ledare?
Som ledare strävar jag efter att vara både lyhörd, tydlig, lyssnande och närvarande. Jag tror på frihet under ansvar och litar på att var och en av personerna i mitt team gör det som behövs. Egna initiativ uppmuntras. I mitt team ansvarar jag för 6 personer, vi är i en snabbt växande organisation och kommer att bli fler.  

Vilka fördelar tycker du att det finns med ditt arbete? 
Några av fördelarna jag uppskattar med att arbeta här är prestigelösheten och tilliten som finns bland ledningen, vi har en platt organisation med korta beslutsvägar. Det är frihet under ansvar som gäller och jag har mandat att genomföra de beslut som jag tror på. Det är en stor fördel och trygghet att ingå i den växande koncernen Uniwater som har både kapital och kompetenser som ger synergier inom bolagen. Vi verkar också inom en framtidsbransch som inte påverkas så mycket av konjunkturen. Alla behöver rent vatten! 


Urban var ansvarig för starten och tillväxten av Ibeco Rental. Under 2024 tog han sig an rollen som försäljningschef i och med att Rental växte in i sin nya organisation.

 

Lediga jobb

 

 

 


 

Vårt arbete för ett hållbart samhälle

Som en av Sveriges största agenturer för VA/VVS-produkter vill vi föregå med gott exempel för att främja hållbarhet. Hållbarhet är en viktig värdeskapare för IBECO och vi integrerar hållbarhet i hela vår verksamhet. Vi vill bidra till klimatomställningen i samhället för kunderna, för medarbetarna och för planeten.

Vårt hållbarhetsarbete är centrerat till kvalitets- och miljöcertifiering, leverantörssamarbete, uthyrning som erbjudande och utbildning för att kontinuerligt höja vår förmåga att hjälpa våra kunder att göra ansvarsfulla val.

Vi samarbetar och inspireras av våra leverantörer. Många av våra leverantörer är föregångare på klimatområdet och tillsammans ställer vi om till lösningar som är bättre för miljön. Det handlar om att välja grön el i produktion, använda återvunnet råmaterial, återbrukade och förnyelsebara råvaror och att optimera transporter. Vidare är vårt uthyrningserbjudande är en grundbult i vårt hållbarhetsarbete. Via Ibeco Rental erbjuder vi, sedan 1988, våra kunder att hyra VA-utrustning efter behov. Att hyra i stället för att köpa är en del av den cirkulära ekonomin, som värnar om att hushålla med resurser, ekonomiskt och miljömässigt

 

 


En av Nordens ledande koncerner inom
VA-tekniska lösningar!

 

IBECO är en del av Uniwater - en av Nordens ledande grupper med specialister inom VA-infrastruktur. Tillsammans med 13 bolagen i koncernen erbjuder Uniwater heltäckande VA-lösningar till den nordiska marknaden.

Verksamheten täcker in hela vattnets kretslopp i samhället – från vatten- och reningsverk, pumpstationer, VA- och VVS produkter, till övervakning, styrning, underhåll och renovering. Tillsammans utgör specialisterna i bolagen en unik bredd av tjänster och produkter för att utveckla infrastrukturen för vatten och avlopp. Bolagen i koncernen: ABAT, ASB VA-automation, Aquasvea, Dala Kommunalteknik, ELVA, Emendo, IBAB, IBECO, Norvatek, Proco Services, Rostfria VA-system och Svanesunds rör. Tillsammans utvecklar vi framtidens lösningar för vattnets kretslopp i samhället.

Läs mer på uniwater.se

 

NORVATEK utvecklar, tillverkar, säljer och levererar prefabricerade pumpstationer och VA-tekniska lösningar på den nordiska marknaden.

Dala Kommunalteknik är en komplett leverantör av pumpanläggningar inom vatten och avlopp.

Rostfria VA-system är experter på rostfria pumpstationer och producenter av skräddarsydda spillvattenstationer.

ASB konstruerar, programmerar och tillverkar apparatskåp samt installerar och drifttar elanläggningar.

ELVA är en av de ledande leverantörerna inom om- och nybyggnationer av vatten- och avloppsreningsverk.

Emendo levererar kompletta avloppsreningsverk för 50-5000 pe till kommuner och samfälligheter samt erbjuder ombyggnationer och driftstöd.

IBECO är en av de ledande leverantörerna och distributörerna av VA/VVS produkter i Sverige.

ABAT tillverkar specialprodukter för byggindustrin, främst olika typer av luckor i aluminium och rostfritt.

Proco Services erbjuder patenterade metoder för blockering och anborrning, som möjliggör rörarbeten utan irriterande störningar för kunden.

 

 

IBECO AB

Godsvägen 23
784 72 Borlänge

Orrekulla Industrigata 29
425 36 Hisings Kärra

Fagerstagatan 50
163 53 Spånga