Arbeta i fina lokaler vid Nääs Fabriker
 

Sedan 2015 tillhandahåller företaget Midland AB ett effektivt §och lönsamt IT-system vid namn Midman, för att öka lojaliteten från servicekunder och fordonsköpare till serviceverkstaden.

IT-lösningen har visat sig vara mycket framgångsrik och är under stark tillväxt.

AFFÄRSIDÉ

Vi levererar smörjoljor med bästa kvalitet och servicenivå, och samtidigt erbjuder vi bilägarna som nyttjar Midlands oljor, mervärden i syfte att stärka deras lojalitet till verkstaden.

MÅL

Vårt mål är att skapa högre förtjänst, genom att prestera bättre lösningar och unika mervärden och ge personlig service med fokus på våra kunders behov.

VISION

Vi vill vara en stark och fristående partner till verkstäder och återförsäljare, den mest attraktiva leverantören med de mest lönsamma tillväxtidéerna.

 

VERKSTÄDER MED HÖG KOMPETENS

Våra auktoriserade verkstäder är viktiga för oss. Utan deras kompetens inom olika fordonsområden skulle servicenivån till konsumenterna inte fungera på ett bra sätt. När du väljer att serva din bil på en Midland auktoriserad verkstad används Midland olja.

Vi ser likadant på hur en motor fungerar – motoroljan och dess kvalitetsnivå är en maskindel jämte motordelarna, konstruktion och bränsle. Valet av en hög kvalitet för alla maskindelar ger en bättre funktion, livslängd och driftsäkerhet.

 

 

 

Motorolja är till sin funktion ett maskinelement bland andra – motor och bränsle. Maskinelementen fungerar i ett samspel tillsammans. Därför är kvalitetsvalet av motorolja, reservdelar och bränsle viktigt för att bibehålla rätt funktion, prestanda och livslängd.

BOSSE – VÅR OLJEEXPERT

Bosse, Midlands tekniker med över 40 år i branschen, är maskiningenjör och har stor applikationserfarenhet med allt från tung verkstadsindustri till personbilar.

 

Danijela Mc Creevy
Innesäljare

 

Vad var anledningen till att du började arbeta på Midland?
Jag började på Midland eftersom jag tyckte att branschen och produkterna lät spännande. Efter flera år som säljare inom resebranschen så var Midland just den utmaning jag sökte efter.

Beskriv hur din arbetsvecka ser ut.
Den består av mycket telefonkontakt med nya och befintliga kunder. Arbetsuppgifterna är kreativa och det gäller att planera samt göra ett bra grundarbete för att få fram kundens behov och möjligheter till ökad försäljning. Kunderna bokas upp för möten och presentationer av våra tjänster via Teams eller Join me. Vi jobbar dagligen med Lime Go, Vroom, Midman m.m. Vi har även dagliga och täta avstämningar mellan ute- och innesälj. 

Hur är Midland som arbetsgivare?
Midland är en mycket trevlig och familjär arbetsgivare med korta beslutsvägar. Kollegorna är mycket välkomnande, trevliga och hjälpsamma. Midland är mån om sin personal och vi har flera interna workshops samt sälj- och produktutbildningar per år för att stärka vårt varumärke ännu mer bland verkstäderna. Våra lokaler och omgivningarna kring Nääs Fabriker, mellan Göteborg och Alingsås, är helt fantastiska.

 

 

Jonas Udd
VD

 

Vilken typ av ledare är du och hur arbetar du för att dina säljare ska trivas? 
Jag jobbar själv som säljare i norra Norrland och gillar jobba nära säljteamet med snabba och raka puckar. Fokuserad på att teamet tillsammans når målen, kunderna och affärerna.

Ni söker fler säljare till ditt team. Vad har Midland att erbjuda? 
Ett arbete som du kan påverka och möjlighet att utveckla spetskompetens. Två faktorer som är viktiga för att trivas och utvecklas vid sidan av en god löneutveckling.

Hur ser framtiden ut för Midland? Vilka är era visioner?
Oljevolymerna på marknaden kommer fortsätta minska generellt mot bakgrund av förlängda serviceintervaller, mindre motorer och el-/ hybridbilar. Midland ser detta som en "hotfull möjlighet" där vi med verkstadens kommunikationslåda kallad Midman kan öka kommunikation, lojalitet och försäljning till verkstadens servicekunder. Det är vår vision för både verkstadskunder och Midland som företag. Genom att fortsätta utveckla smarta kommunikationstjänster kan Midland förändra, skapa och utveckla marknaden strategiskt.

 

 

 


 

Nääs Fabriker
Mellersta Fabriken
448 51 Tollered

031-725 34 00
info@midlandoil.se