Jobba på Nilsson Energy


Vill du skapa förändring och göra skillnad varje dag?

Nilsson Energy utvecklar vätgasbaserade system som bidrar till en tryggare energiförsörjning och ett hållbart samhälle. Vi är inne i en expansiv och spännande tillväxtresa och söker dig som vill vara med på resan och driva utvecklingen framåt.

Lediga jobb

 

 

 

Martina Wettin
CO-Founder / Cheif Business Development Officer

Varför valde du att starta Nilsson Energy?
För att kommersialisera tekniklösningar som verkligen kan göra skillnad och putta undan så mycket fossil försörjning som möjligt. Drivet kom från en enorm nyfikenhet och beslutsamhet.

Vad är framtidsvisionen?
Att bygga ett bolag med storlek och kraft nog att göra verklig skillnad på nationell och internationell nivå. 

Vad gör Nilsson Energy för sina medarbetares trivsel?
Vi försöker jobba med en ovanligt hög grad av transparens och medbestämmande, vilket är nödvändigt för att människor som börjar jobba hos oss ska förstå vad de skrivit under på och vilken miljö de verkligen kommer att möta. Vi har god ”sjukdomsinsikt” och agerar aktivt för att adressera vår växtvärk. 

Vad är de främsta fördelarna med att jobba inom Nilsson Energy?
Att tillsammans med ett fantastiskt gäng kunna göra skillnad.

Vad är det som gör Nilsson Energy till en attraktiv och modern arbetsplats?
Ett mycket hett industriområde, omoget som kommer att ösa på med en faslig kraft framåt. En miljö där man kan lära sig mycket, tillsammans med andra och där man med eget driv och nyfikenhet kan forma sin egen roll och arbetsmiljö.

Vad är viktiga egenskaper för att trivas hos er?
Driv, ödmjukhet, tydlighet, tekniskt kunnande, prestigelöshet, action, självmedvetenhet, förståelse för olikheter och kunna motivera många olika karaktärer till att gemensamt uppnå fina resultat, långsiktighet – vi behöver ingen superkarriärist – behöver komma igenom vårt kulturfilter för att trivas hos oss. En mjuk hårding helt enkelt.

Malin Ehrle
Projektledare

 

Malin arbetar som projektledare och började på Nilsson Energy i augusti 2022. Hon är civilingenjör med inriktning Kemiteknik och har tidigare arbetat som processingenjör, projektingenjör och projektledare för bland annat Jacobs, Sweco, Procesus och Neste.

Varför sökte du dig till Nilsson Energy?
Jag har sedan tidigare ett stort hållbarhetsintresse och tror att lagring av förnybar energi i vätgas är en viktig pusselbit i framtida energilösningar. Med min bakgrund har jag också rätt erfarenhet som gör att jag kan bidra till att utveckla hur vi arbetar i projekt på Nilsson Energy. I min roll har jag också personalansvar vilket jag trivs med.

Vad är roligast med att jobba på Nilsson Energy?
Det är spännande att lära sig vätgasbranschen och hur olika applikationer fungerar för olika behov. Jag är som många andra rätt ny på jobbet och det är roligt är att vara med och forma företaget för framtiden. Då företaget växer så snabbt kan det vara frustrerande men det är roligt att driva förändring och förbättringar. Det är trots våra utmaningar väldigt god stämning och trevliga medarbetare.

Jag ser fram emot nästa år då de spännande projekt jag arbetar med nu ska driftsättas samt den utveckling som kommer att ske om ytterligare 4 - 5 år när processer, rutiner och fler medarbetare med den kompetens vi behöver är på plats. Det känns som jag är på helt rätt plats!

Tips till dig som vill jobba på Nilsson Energy?
Mitt tips är att man behöver vara ödmjuk för det faktum att vi är ett uppstartsbolag och allt inte är på plats. Däremot har alla ett genuint intresse av det vi håller på med samt är engagerade i hur bolaget och branschen utvecklas.​​

 

Axel Book
Elkonstruktör

 

Axel är högskoleingenjör med inriktning elektroteknik. Han började på Nilsson Energy i juni 2022 och har tidigare arbetat på Omexom och Fasteus Teknik där han bland annat arbetade med underlag och tester för ställverk och elcentraler.  

Varför sökte du dig till Nilsson Energy?
Jag har länge varit intresserad av förnyelsebar energi och har sedan min studietid aktivt letat efter företag som arbetar inom detta område. När tjänsten som elkonstruktör på Nilsson Energy kom upp i mitt flöde var jag ju bara tvungen att söka då det kändes helt rätt för mig, inte bara rollen utan företaget verkade vara spännande. Dessutom är ju lagring av grön energi i vätgas helt rätt för framtiden.

Vad arbetar du med?
Eftersom Nilsson Energi är ett företag som växer snabbt har jag fått göra många olika saker. Förutom att vara med och skapa underlag till elinstallationer och styrsystem för de vätgassystem som företaget levererar har jag också varit med i projekteringsprocesser för nya projekt.

Vad är roligast med att jobba på Nilsson Energy?
Jag gillar att vara nära tekniken och att vara delaktig i hela kedjan! Mina kollegor och jag lär oss nya saker varje dag. Då vi är i en ny och omogen bransch med få utarbetade standarder och processer hjälps alla åt. Det är kul att få vara med och påverka Nilsson Energys utveckling.

Tips till dig som vill jobba på Nilsson Energy?
Det är viktigt att du är trygg i osäkerheten! Vad jag menar med det är att eftersom både företaget och branschen är ny så kan det stundtals upplevas som lite rörigt. Det krävs att du själv är aktiv och kan driva ditt arbete framåt ifall du inte hittar information eller om någon process saknas. Om du gillar att vara med i händelsernas centrum, då är Nilsson Energy rätt för dig!

 

 

 

 

 


Nilsson Energy är ett energibolag baserat på vätgas. År 2020 utsågs det till världens bästa varumärke för gas och väte av International Charge Energy Awards. Motivationen ”Handling talar högre än ord” sammanfattar företagets DNA och dess beprövade erfarenhet och banbrytande projektleveranser. 

Under de kommande åren kommer Nilsson Energy att snabbt skala upp sin verksamhet med leverans av nya decentraliserade containerbaserade vätgaslösningar. Det kommer också att producera grönt väte för en rad olika ändamål och leverera nya skräddarsydda projekt. Slutresultatet; utsläppsfri energiförsörjning och mobilitet.

 

Mattias Larrieu leder Nilsson Energys organisations- och affärsutvecklingsaktiviteter. När vi nu expanderar snabbt kommer Mattias långa erfarenhet av att rekrytera nyckelpositioner i växande organisationer att vara en ovärderlig resurs.

"Jag blev jätteglad när jag fick möjligheten att ansluta till Nilsson Energy – tidigare erfarenhet har lärt mig vad jag ska leta efter hos en ny arbetsgivare och Nilsson Energy kryssar i alla rutorna; ett litet företag med skickliga och mycket motiverade människor som för fram revolutionerande idéer. Jag är stolt över att vara en del av teamet och ser fram emot att se vad framtiden har att erbjuda!"

 

 

 

 

 

Nilsson Energy

Hydrogen Dome of Sweden
Lindholmsplatsen 3
402 78 Göteborg

Office
Lindholmspiren 7
417 56 Göteborg