Till vår hemsida

 

Jobba med oss på PetroBio!

 

PetroBio är ett familjeägt företag med bas i Göteborg. Vi är ett högteknologiskt företag som tillhandahåller innovativa förbränningslösningar för fasta, flytande och gasformiga bränslen. PetroBio vill vara en ledande aktör i arbetet att ställa om till fossilfri kraft- och värmeproduktion. Sedan 2018 är PetroBio en del av familjeägda VYNCKE gruppen.

 

 


Johanna Lindén
VD

 

Varför valde du att börja jobba på PetroBio? 
På PetroBio finns en helhet som är svår att hitta någon annanstans: vi projekterar våra anläggningar med egna resurser och sköter allt från säljstadiet till uppstarten av anläggningen. Här finns allt från processingenjörer, säljare, konstruktörer, automationsingenjörer, serviceingenjörer och projektledare. När jag blev tillfrågad att leda verksamheten tvekade jag inte, detta är det bästa uppdrag man kan ha! 

Min bakgrund finns inom energi- samt skogsbranschen, och jag har själv jobbat som både ingenjör och säljare innan jag kom till PetroBio.  

Vad är framtidsvisionen? 
Att få jobba med hållbar och framtidsinriktade energilösningar och att aktivt få vara en del av energiomställningen är inspirerande.

PetroBio har som målsättning att alltid vara en relevant aktör och ambassadör för detta och vi anpassar hela tiden våra lösningar för nästa steg i det förnybara samhället.  

Vad gör PetroBio för sina medarbetares trivsel? 
På PetroBio skrattar vi mycket, både till vardags men också när vi tillsammans håller företagsdagar eller firar något som hänt på företaget. PetroBio sitter i moderna lokaler centralt i Göteborg och utbudet kring transport och service är gott. 

Vad är de främsta fördelarna med att jobba inom företaget? 
Energi är hett just nu, och många är intresserade att vara med på resan. Att få träffa och samarbeta med andra företag inom energibranschen är fantastiskt roligt och när vi kan hjälpa industri och energiproducenter att bygga miljövänliga energilösningar känns det gott!  

Vad är det som gör PetroBio till en attraktiv och modern arbetsplats? 
PetroBio jobbar med aktuella projekt och vi hjälper kunderna med grön energi! Vi är ett fint team där varje spelare är betydelsefull och viktig i varje projekt – delaktighet är centralt. Vi samverkar med många andra aktörer och har projekt både i Sverige, Norden och Europa. PetroBio har egen teknik och egna produkter inom förbränningsteknik – detta uppskattas av många av våra medarbetare! 

 

 
Johan Seeberg
Projektledare / R&D

 

Vad är din bakgrund och vad lockade dig att söka tjänsten på PetroBio? 
Jag har en bakgrund som Sjöingenjör, men valde att arbeta på land i stället för till sjöss. PetroBio lockade med sina tekniskt varierande lösningar och öppna atmosfär.

Jag tog jobbet som serviceingenjör och arbetade med att serva och driftsätta både nya och gamla anläggningar under några års tid. Det passade min dåvarande livssituation bra och man fick en god kännedom om våra produkter, idag arbetar jag största delen av min tid som projektledare men också på R&D-avdelningen.

Hur är det att jobba på företaget? 
Det är en dynamisk arbetsplats, vi arbetar ofta i projektform vilket innebär att man nästan alltid har tydliga mål och måldatum. Under ett projekt kan det bitvis vara stressigt, men det kan likväl vara lugnare när man står mellan två projekt.

Hur är stämningen i ditt team? 
Den är god, vi arbetar ofta tätt ihop med våra kollegor. På PetroBio finns det flera olika avdelningar på pappret, men i verkligheten är de gränserna nästan osynliga. Man hjälps åt kollegor emellan vare sig man tillhör teknikavdelningen, serviceavdelningen eller projektavdelningen. 

Vad tycker du är det mest stimulerande med jobbet? 
Variationen, det är kul att få vara en projektledare som fortfarande kan vara nära fältet och tekniken. Man får verkligen följa med i hela produktionsprocessen från ax till limpa.

Utvecklingsarbetet är väldigt stimulerande, här gäller det att hålla sinnet så öppet som möjligt samtidigt som man måste försöka förutspå vilka resultat som kan falla ut. 

Vad är de främsta fördelarna? 
Närheten till tekniken, gemenskapen och friheten. Även om vi har många liknande installationer hos olika kunder krävs det nästan alltid någon form av speciallösning i varje projekt. Det skapar ett driv framåt som är intressant. 

 

 


Hans Elmeklo
Teknikchef

 

Varför valde du att söka tjänsten på PetroBio? 
Jag har jobbat på både större och mindre arbetsplatser och har kommit fram till att jag trivs bäst på en mindre arbetsplats där beslutsvägarna är korta och man har stora möjligheter att både påverka sin egen roll och företagets utveckling. 

Vad är framtidsvisionen? 
Vi är verksamma inom energibranschen och då framförallt med omställningen från fossila bränslen till biobränslen, vi är med och bidrar i omställning till ett mer hållbart samhälle. Vår pulverbrännare är i världsklass och vårt mål är att ständigt utveckla dessa för att för att ha lägsta möjliga emissioner,  

Vad är de främsta fördelarna med att jobba inom PetroBio? 
Att arbeta på ett litet projekterande företag som PetroBio innebär att den ena dagen är inte lik den andra, man måste vara beredd på att ibland hjälpa till och arbeta utanför sitt normala ansvarsområde vilket gör det varierande och stimulerande.

Man har också stora möjligheter att vara med och påverka beslut och företagets utveckling och även sin egen utveckling. Att vår verksamhet inom energisektorn dessutom bidrar till bättre klimat och miljö känns också mycket motiverande.

 

 

 

Martin Krook
Servicechef

 

Varför valde du att börja jobba på PetroBio?
Efter många år på samma ställe sökte jag mig till PetroBio för nya utmaningar. Jag ville arbeta med omväxlande arbetsuppgifter och få möjlighet att resa. På ett litet företag så är din insats avgörande för företagets resultat.

Vad är framtidsvisionen?
Vår vision är att utveckla serviceavdelningen till en större enhet. 

Vad är de främsta fördelarna med att jobba inom PetroBio? 
Några av de största fördelarna med att jobba på PetroBio är att det är mycket frihet under ansvar och ett omväxlande arbete.

Det är ett företag med stora ambitioner och miljötänk. I gruppen har vi god kamratskap och gemensamma aktiviteter, som till exempel middagar.

 

 

 

 

 

Vision

Vi bidrar globalt och lokalt till en bättre miljö och bättre klimat för kommande generationer.

PetroBio har sedan starten 1964 tillhandahållit innovativ förbränningsteknik för industriella applikationer. Våra produkter och lösningar är anpassade för fasta, flytande eller gasformiga bränslen, i intervallet 2-50 MW (eller högre, när brännare kombineras).

PetroBio har antagit klimatutmaningen och erbjuder flera alternativ för bränslekonverteringar eller nya anläggningar, eldade med biomassabaserade bränslen.

Bland våra kunder hittar du industrier, energibolag inom fjärrvärme och marina applikationer, alla i behov av värme eller ånga.


 

 

Lediga tjänster

 

 

 

Atria

Möt en av våra kunder och lär dig mer om energilösningar som tillhandahålls av PetroBio.

 

 

 

 

 

 

 

 


 
 

PetroBio AB

Södra Gubberogatan 6
416 63 Göteborg

031-335 49 50