Du kommer till en början att delta i planeringen och genomförandet av det dagliga arbetet för att lära dig verksamheten från grunden. Detta är för att få en inblick i flödet av inkommande uppdrag till att få dessa planerade, bokade och genomförda. Eftersom själva pulsen i den dagliga verksamheten är beroende av ett effektivt flöde för inkommande jobb till avslutad reparation är det tillsammans med vår arbetsledare du kommer att inleda din karriär hos oss.

Anders Johansson
Delägare

Berätta om dig själv och din bakgrund.
Jag har en lång bakgrund och erfarenhet från Ericsson där jag arbetat med produktutveckling men framför allt med ledarskap och organisation. Under sena 90-talet var jag med i den intensiva expansionen i utbyggnaden av mobiltelefonisystem, en av de största industrisatsningarna som gjorts i Sverige. Jag satt med i företagsledningen för Göteborg och slutade där 2006 för att gå över till att driva egna verksamheter. Under de senaste åren har jag varit med och startat upp företag inom konstruktion och utveckling för bland annat petrokemisk processindustri och solenergi. Idag driver jag två företag varav PL Parkettrenoveringar är det som engagerar mig mest.

Vad fick dig att börja jobba på PL Parkettrenoveringar?
Jag har jobbat med många olika branscher och företag. PL Parkettrenoveringar har som jämförelse en unik potential och affärsidé. Jag kände direkt när jag och Per började diskutera samarbeten, att det här är en möjlighet som är få förunnat att få vara med om. 

Vad är syftet med denna rekrytering?
Jag och Per driver verksamheten utefter våra erfarenheter. Och vi vet att en viktig framgångsfaktor är att förstärka bolagets ledning med någon som tillför ytterligare erfarenheter. En stark och kompetent ledning med olika erfarenheter där alla idéer är välkomna är en viktig framgångsfaktor för alla verksamheters fortsatta utveckling.

 

 

Per Ludvigsson
VD

Berätta om dig själv och din bakgrund.
Min far hade en idé om att kunna laga parkettgolv. Tanken väcktes under hans tid som skadereglerare på Folksam då han såg att många golv revs ut och kasserades alldeles i onödan. Kort efter uppstarten av sitt företag, Ludvigson Parkettrenoveringar, gick jag in som delägare. Under 30 års tid utvecklade vi vår teknik att laga och slipa lokalt.

Hur har branschen utvecklats sedan du startade bolaget?
På senare tid har miljömedvetenheten i kombination med att vi sparar stora kostnader hos försäkringsbolagen gjort att efterfrågan på våra tjänster ökat. Vi har bevisat att metoden fungerar då det finns golv som ligger kvar sedan mer än 20 år och fortfarande är lika fina som när vi lagade dem. Det har därför under många år funnits önskemål från flera försäkringsbolag om att vi skall expandera vår verksamhet. 

Berätta om personalen som arbetar hos er.
Våra medarbetare är ett ungt och entusiastiskt team under utveckling. Andan och arbetsmoralen präglas av gott kamratskap, öppenhet och respekt för varandra. Jobbet är självständigt men när någon behöver hjälp rycker den som är närmast till hands in och hjälper till. Vi lär av varandra och utvecklas tillsammans. De mest erfarna tar ett stort ansvar för att utbilda de senast anställda.

 

Laga och reparera

Lokala reparationer är vår specialitet. När delar av ditt golv blivit mer slitna än andra, kanske från möbler, vattenskador eller liknande, då är det onödigt att byta ut hela golvet. Därför har vi utvecklat metoder för lokala reparationer där vi tar bort de skadade delarna och ersätter dem med nya.

Läs mer

Sandfyllning och utjämning

Bor du i en äldre fastighet med ojämnt golv kan det bero på sand som ligger fel i undergolvet. Sand används som undergolv i många äldre hus. Med tiden kan den dock lägga sig ojämnt och göra golvet knöligt, fult och obekvämt att gå på. Traditionellt har det krävts att golvet måste tas bort för att kunna rätta till detta.

Läs mer

Golv- och trappslipning

Tycker du att ditt golv känns matt och slitet? Om du inte behandlat det någon gång så har du förmodligen rätt. Golv kräver underhåll.

Vi hjälper dig också med att slipa, lacka och olja din trappa. Med en lasering och infärgning ger vi trappan den färg och karaktär som du vill ha.

Läs mer

Nyläggning

Ibland har ett golv helt enkelt gjort sitt. Då är en nyläggning det bästa valet. Vi lägger alla sorters parkett- och trägolv, även stavparkett med till exempel fiskbensmönster. Vi ser självklart till att du får det bästa golvet för dina pengar.

Läs mer

 

PL Parkettrenoveringar AB

Hildedalsgatan 152
417 05 Göteborg

070-334 11 28
per.ludvigson@plpr.se