Bli en del av vårt team
och gör skillnad för brandmäns hälsa


På RESCUE Intellitech får du möjligheten att vara en del av ett dynamiskt och innovativt team som arbetar för att förbättra hälsan inom räddningstjänsten. Vi är stolta över att kunna erbjuda en miljö där idéer välkomnas, innovation uppmuntras och där vi tillsammans strävar efter att minimera risken att utsättas för carcinogener inom brandmannayrket. Vi värdesätter din professionella utveckling och erbjuder utveckling för att hjälpa dig att växa och utvecklas i din roll. Vi uppmuntrar också till en balans mellan arbete och fritid för att säkerställa trivsel och välbefinnande.

 

Claes Rosdahl, Production Leader & Purchaser


Jag sökte till RESCUE Intellitech då jag har en lång erfarenhet inom produktion och för att kunna få den unika möjligheten att vara med och utveckla produktionen i ett litet, expansivt bolag med en stabil huvudägare. Arbetskulturen på Rescue Intellitech präglas av ett gott samarbete, där vi alla är experter och hjälps åt för att nå gemensamma mål. Det pristiglösa ledarskapet skapar en stor tillit och friheten att lösa uppgifter på sitt eget sätt. Dessutom har vi fina lokaler och en lunchrestaurang i världsklass som gör det värt att åka till kontoret varje dag. Det arrangeras även väl uppskattade aktiviteter och fester där alla är inbjudna. Jag är stolt över att vara en del av RESCUE Intellitech.

 

Cancer – den främsta dödsorsaken bland brandmän

Enligt flera studier är cancer den främsta dödsorsaken bland brandmän. I Nordamerika orsakade cancer 66 % av dödsfallen hos brandmän från den 1 januari 2002 till den 31 mars 2017. Brandmän löper även 9 % högre risk att diagnostiseras med cancer och har 14 % högre risk att dö i cancer än den genomsnittliga befolkningen.

Hur allting började

I början av 2012 kontaktades Granuldisks vd av en brandman med en direkt fråga, som frågade om det var möjligt att rengöra fristående andningsapparater i deras diskmaskiner. Efter att ha förlorat flera vänner och kollegor i yrkessjukdom fick han äntligen nog. Detta möte var startpunkten för utvecklingen av vad som senare skulle bli känt som Solo Rescue®, den första decon washer i sitt slag.

Huntley Fire Protection District

Löjtnant James Brown på Huntley Fire Protection  District, Illinois berättar varför de installerade en Solo Rescue® och hur det har förändrat deras arbete.
                  

 

 

 

 

 

Koncernen, Sandberg Development

RESCUE Intellitech AB är en del av Sandberg Development Group, investeringsfilosofin om att pengar ska sättas i arbete och skapa nytt har följts i över 60 år. Sandberg har ett humanistiskt sätt att driva företag där medarbetarna sätts i centrum.

 

 

 

 

 

RESCUE Intellitech AB 

Jägershillgatan 26
SE-213 75 Malmö