Vill du vara med och utveckla detektorer för framtidens innovationer och arbeta med ledande teknologi? SiTek Electro Optics utvecklar, tillverkar och säljer avancerade fotodetektorer och är världsledande inom sitt område med kunder över hela världen.

Vi är ett dynamiskt företag som präglas av en stark ”vi” känsla och stolthet över vår teknik och dess tillämpningar.

Välkommen att bli en del av vårt team!

Gustav Forsberg
R&D ingenjör

Vad är din bakgrund och vad lockade dig till tjänsten på SiTek? 
Jag kontaktade SiTek under mina studier inom teknisk fysik för att diskutera möjliga samarbeten och se om det fanns möjlighet att göra examensarbete hos dem, något som tyvärr inte blev av. Att det fanns ett företag som hade eget renrum och utveckling på samma ställe i Göteborgsområdet var något jag inte hade trott så jag var väldigt intresserad att ta reda på mer och valde därför att hålla kontakten.

Efter examen jobbade jag först som managementkonsult men jag höll kontakten med SiTek. När en position på R&D blev tillgänglig i februari 2020 var jag tidig med att söka eftersom jag kände att jag ville tillbaka till en mer teknisk roll. 

Hur är det att jobba på företaget? 
Att jobba på SiTek är väldigt givande eftersom vi jobbar direkt med kunderna och tillsammans tar fram möjliga lösningar på deras problem med hjälp av SiTeks produkter. 

Hur är stämningen i ditt team/arbetsplats? 
Den allmänna stämningen är mycket bra och familjär, alla umgås med alla och eftersom det är ett litet företag är den dagliga gemensamma fikan given.

På R&D är det en mycket tight men samtidigt självständig stämning eftersom vi är så få. Vi driver till stor del egna projekt men hjälper samtidigt varandra för att komma vidare och agerar ofta bollplank till varandra. 

Vad tycker du är det mest stimulerande med jobbet? 
Det mest stimulerande är kombinationen av kontakten med alla kunders utvecklingsavdelningar samtidigt som flexibiliteten att själv kunna driva utvecklingsprojekt internt är mycket hög. Öppenheten på företaget och från ledningens sida när det gäller att driva egna projekt är en stor fördel.  

Vad är de främsta fördelarna med att arbeta på SiTek? 
Att företaget är litet ger som sagt en väldigt familjär känsla och alla dörrar är alltid öppna. Att vi och kunderna vet att vi gör de bästa produkterna i vår nisch gör det så mycket enklare att kunna prata tekniska lösningar utan att kunden stirrar sig blind på priser för att en konkurrent är lite billigare. Tack vare åldern på företaget samt att SiTek var uppfinnare av tekniken som hela företaget fortfarande bygger på, så har företaget blivit såpass väletablerat globalt, att det är till oss man vänder sig om de vet att det är PSDer de behöver. 

Till sist är det faktum att SiTek har allt under samma tak den största fördelen eftersom det öppnar så många möjligheter. Det går att undersöka förändringar i varje steg eftersom vi kan göra det själva utan att ha någon minimigräns för att godkännas. 

 

Katrin Lindén
Administration & Sales Manager 

Varför valde du att jobba på SiTek? 
Jag kom från Volvo Lastvagnar – ett jättemaskineri – och tyckte det verkade otroligt spännande med ett litet bolag och att få insyn i hela produktionsprocessen, från råkisel till färdig komponent. Att få fortsätta arbeta mot en internationell marknad med ett etablerat distributörsnätverk över hela världen var också mycket intressant för mig. Även den positiva andan i väggarna och en stor vikänsla var anledningar som gjorde att jag valde SiTek som arbetsgivare. 

Vad är framtidsvisionen? 
Att fortsatt vara med på resan och få sälja och marknadsföra framtidens detektorer. 

Hur skulle du beskriva dig själv som ledare? 
Jag är positiv, rak och hjälpsam.

Vad gör SiTek för sina medarbetares trivsel? 
Vi försöker se till att personalen känner sig delaktiga och förenar nytta med nöje genom att hitta på roliga saker på våra konferenser.

Vi har Kick-Out gällande året som gått och vad vi åstadkommit, samt Kick-Off med fokus på vilka mål vi har för kommande året. Ansvariga utses och får själva bestämma vad företaget skall hitta på, oftast blir det någon form av resa i kombo med konferens. Ibland firar vi med tårta när något positivt har hänt, eller en lunch för alla. Julbord med respektive är också en trevlig sammanhållande tillställning.

En gång per år har vi utvecklingssamtal då samtalen gäller trivsel, utbildningsönskemål etc. När hungern faller på finns det fri tillgång till kaffe, te, knäckebröd och frukt. 

Vad är de främsta fördelarna med att jobba inom SiTek? 
Att jag får möjligheten att arbeta med en spännande produkt med en marknad i hela världen. Att få vara delaktig i de tekniska lösningar som erbjuds till kunden är oerhört givande och intressant med tanke på att applikationsmöjligheterna är oändliga för våra produkter. De korta beslutsvägarna göra att man kommer vidare i sitt arbete vilket jag uppskattar och pricken av i:et är alla SiTeks hjälpsamma medarbetare.

Vad är det som gör SiTek till en attraktiv och modern arbetsplats? 
Vi arbetar i en platt organisation där alla har rätt att komma till tals och skall kunna påverka sin arbetssituation så långt som möjligt.   

Vad är viktiga egenskaper för att trivas med denna tjänst? 
Man behöver ta eget initiativ och ha en drivkraft, god samarbetsförmåga, positiv attityd och vara ansvarstagande. 

 

 

Peter Wadenfalk
Produktionschef 

Vad är din bakgrund och vad lockade dig till tjänsten på SiTek? 
Elektronikingenjör med bakgrund som ingenjör och chef i mer än 10 år på Ericsson. Efter många år på större bolag drogs jag för 12 år sedan till det mindre men stabila SiTek där beslutsvägar är korta och man blir involverad i alla delar av företaget och dess framtid. Att jobba här är utvecklande och roligt, speciellt nu när vi är i en expansiv fas. 

Hur är stämningen i ditt team/arbetsplats? 
Stimulerande och öppet. Variationen i vår ålder, bakgrund och erfarenheter gör att det finns många idéer. En bra grund där alla hjälper alla och alla är måna om att göra det bästa för våra kunder. 

Hur ser en typisk dag ut? 
I produktion har vi dagliga avstämningar på förmiddagen med dagens prioriterade aktiviteter och leveranser samt planer för framtida aktiviteter. Resten av dagen handlar mycket om att genomföra olika aktiviteter kopplade till våra kunders önskemål. Produktionen hos oss ansvarar för allt från ”ax till limpa” så det kan vara allt från inköp till utleverans. 

Vad tycker du är det mest stimulerande med jobbet? 
Variationen i uppgifter och att se hur mycket vi kan åstadkomma när vi arbetar mot samma mål, att kunna uppfylla våra kunders behov.  

Vad är de främsta fördelarna med att arbeta på SiTek? 
Korta beslutsvägar och öppet klimat. Att ofta bli påmind om hur vår produkt är en betydande del i våra kunders tekniska lösningar. 

 

 

 

SiTek Electro Optics AB

Ögärdesvägen 13A
S-433 30 Partille, Sweden