Solvina har en central roll i den pågående energiomställningen i Sverige och världen.

 

Vi har ett bra team av ingenjörer och specialister i Sverige och Indien, men med en ökande efterfrågan på våra tjänster behöver vi utöka vårt team.

Vi söker Dig som tillsammans med oss vill leda århundradets industriutmaning.

 

Lediga tjänster

 

Joakim Hiramsson
Affärsområdeschef, Dynamics & Control

Jag är civilingenjör i elektroteknik med inriktning elkraft från Chalmers. Jag sökte mig till Solvina för mitt examensarbete. Att fortsätta som ingenjör med fokus på modellering och simulering efter avslutat examensarbete var självklart, och jag har nu varit anställd sedan 2017.

Arbetet präglas av frihet under ansvar. Man har frihet att styra sin egen tid och utveckling, under förutsättning att man tar ansvar för sitt eget arbete. Arbetet är ofta teoretiskt, men kunskaper och metoder man använder ligger nära verkligheten.

Man får möjlighet att utveckla sin tekniska kunskap. Både inom sitt fokusområde och inom områden som angränsar. Vill man utvecklas genom att arbeta inom andra områden som exempelvis försäljning så finns det goda möjligheter till det också efter hand.

 

 

Björn Ivarsson
Affärsområdeschef, Engineering Management

Den främsta orsaken till att jag valde att söka mig till Solvina var att jag sedan tidigare visste att det fanns trevliga och kvalificerade medarbetare i företaget, då jag tidigare anlitat konsulter från Solvina! En annan orsak var att efter många år i stora företag så lockade det att jobba i ett mindre företag med intressanta tjänster och kunder.

Visionen är att växa utan att tappa fördelarna med det familjära i ”det lilla företaget”. Vi är kända för vår kompetens och våra tjänster, och vi är duktiga på att anpassa oss efter kundens behov. 

Solvina erbjuder ett stort mått av flexibilitet för att ta hänsyn till varje medarbetares situation.

 

Johanna Holm
Projekt- och systemingenjör

Jag är civilingenjör inom kemiteknik med fysik från Chalmers. Jag har arbetat på Solvina sedan 2000, och det som lockade mig att söka tjänsten på Solvina var att få arbeta med modellering och simulering. Det tilltalade mig också att det var ett litet företag som tog på sig avancerade uppdrag.

På Solvina får jag jobba med utvecklande uppdrag inom olika områden. Jag har trevliga och kompetenta kollegor samt stor möjlighet att påverka inom olika områden. Det mest stimulerande är att jobba tillsammans med duktiga kollegor i utvecklande uppdrag.

 

Jaidev Oza
Kraftsystemingenjör

Jag har arbetat på Solvina sedan 2016. Jag är utbildad elkraftingenjör, i syfte att arbeta med kraftproduktion.

En sak jag gillar med jobbet är att det med nya kunder kommer nya problem att undersöka och lösa. Att grotta ner sig i dessa problem är den mest stimulerande delen av jobbet. Det är roligt att arbeta med utmanande projekt inom olika områden av kraftsystemet. 

Den största fördelen jag får med att arbeta på Solvina är att jag kommer närmre mina mål att bygga min karriär. Dessutom gör fantastiska kollegor att dagarna går fort. Stämningen i teamet är vänlig och transparent. Med hög kompetens i teamet har vi ett bra samarbete med mycket att lära och dela med sig av.

 

Johan Falk
Projekt- och systemingenjör

Jag kom i kontakt med Solvina när jag pluggade maskinteknik med energiteknikinriktning på Chalmers. Medarbetarnas engagemang att jobba för genomtänkta helhetslösningar, tillsammans med spännande typer av uppdrag i energibranschen, var det som lockade mig att söka i början av 2019.

Det mest stimulerande med tjänsten är att få jobba med spännande uppdrag tillsammans med kompetenta kollegor. När man med gemensamma krafter kommer fram till en riktigt bra lösning på ett utmanande uppdrag känner man sig både nöjd och stolt. I teamet är det högt i tak, vi kan prata om det mesta på fikarasterna och vi tar gärna spontana samtal i korridoren eller när vi går förbi en kollegas kontor.

En viktig fördel med Solvina är att vi har stor frihet att lägga upp hur vi jobbar, i samråd med kollegor och chefer, vilket är tacksamt för att pussla ihop veckans dagar.

 

Carl Ressel
Reglerspecialist

Jag har en akademisk bakgrund i teknisk fysik från Chalmers med en master i reglerteknik. Jag har arbetat på Solvina sedan 2010. Det är ett varierande arbete där man får möjlighet att medverka i projekt på alla nivåer.

En vanlig dag består av tekniska utmaningar blandat med försäljning och handledning. Vi arbetar vanligtvis med 2-3 projekt per dag, därför är förmåga att snabbt kunna sätta sig in i nya problem avgörande. I teamet har vi fokus på att hitta effektiva lösningar samtidigt som att det ska vara kul på jobbet. Det finns möjlighet för alla på olika nivåer och kunskapsområden att komma med idéer. 

På Solvina får jag möjlighet att få arbeta med en stor variation av tekniska frågeställningar. Allt från matematisk modellering till idrifttagning och mer handfast arbete.

 

Niclas Krantz
Senior Advisor

Jag har jobbat på Solvina i snart 25 år. Det jag attraherats av med Solvina är få jobba i ett fantastiskt duktigt gäng med avancerade analyser och uppdrag inom industrin och energibranschen. Som konsult finns alltid nya utmaningar och uppgifter bakom hörnet, och olika roller att ta sig an internt. Jag har haft förmånen att få jobba med intressanta elkraftuppdrag, analyser, prover och utveckling, med försäljning och olika ledningsfunktioner, och har alltid känt stöd i att växa i olika roller. 

På Solvina har vi alltid nära till chefer och till beslut. Frihet under ansvar och möjlighet att forma sin egen väg i arbetslivet är också signum för företaget och otroligt värdefullt för välbefinnande och utveckling. Solvina värnar om balans mellan arbete och familjeliv för att öka trivsel och resultat. 

I nuläget har vi en otroligt spännande resa med energiomställningen och elektrifieringen av energisystemet. Själv har jag ett omfattande engagemang i stödtjänster i elmarknaden, i processen med anslutning av vindkraftparker och andra kraftverk, där massor av simulering och prov görs, samt i förstärkningen av elsystemets beredskap för stora samhällsstörningar i form av s.k. önätsdrift. 

 

 

Här finns våra kunder

 

 

Solvina HK

Gruvgatan 37
421 30 Västra Frölunda

031 709 63 00 | info@solvina.com
solvina.com