Som anställd hos Svarvmekano i Malmö AB jobbar du i en tekniskt avancerad miljö. Kvalitet, precision och hög ytfinish är våra ledord på Svarvmekano i Malmö. 

I vår verksamhet är det alltid kundnyttan som står i fokus. Genom att hela tiden utveckla oss själva kan vi leverera en bättre produkt till våra kunder. Det gör vi genom att alltid jobba med modern teknik, välutbildad personal och materialval av högsta kvalitet.

Lika viktigt är det att kunna leverera i tid och att finnas på plats när våra kunder har behov av våra tjänster. Därför har vi en flexibel organisation med resurser att snabbt kunna lösa våra kunders önskemål.

 

 

 

 

 

Fredrik Gordon
CEO

Varför valde du att jobba på Svarvmekano? 
Jag började på Svarvmekano sommaren 2005 som platschef och såg en verksamhet med stor utvecklingspotential. Sedan 2011 är jag också delägare av bolaget tillsammans med ett investmentbolag och vi har fortsatt den goda utvecklingen med att bygga företaget. Framför allt så är det stimulerande att jobba i en miljö med många olika krav från bl.a. våra globala kunder men också leverantörer och ständigt få möjlighet att utvecklas.

Vad är framtidsvisionen? 
Vår framtidsvision för företaget är tillhöra gruppen av Sveriges absolut bästa skärande bearbetningsföretag och därigenom vara det självklara valet för kontraktstillverkning av produkter med skärande bearbetning. 
Detta uppnår vi med fortsatt hög automatiseringstakt, ökad digitalisering och ständig kompetensutveckling för våra medarbetare. På så sätt skapar vi en miljö som är stimulerande och varierad men samtidigt utmanande. 

Vad gör Svarvmekanoför sina medarbetares trivsel? 
Jag är en tillgänglig, lyhörd och flexibel person och är delaktig i verksamheten. Jag delar gärna med mig av mina kunskaper och den kompetens som jag har. 

Vad är de främsta fördelarna med att jobba inom Svarvmekano? 
Vi är en flexibel organisation där vi strävar efter att lyssna och ta in våra medarbetares olika kompetenser och önskemål för att omsätta dem i praktiken. Detta ger företaget möjligheten till en fortsatt hög utvecklingstakt. Vi sitter i nyrenoverade lokaler med en centrumnära adress, företaget har en modern maskinpark med integrerade digitala system som är upto date. 

Vad är det som gör Svarvmekano till en attraktiv och modern arbetsplats? 
Möjligheten att utvecklas inom ett tekniskt avancerat område samt att förverkliga och bygga en hållbar organisation.  

Vad är viktiga egenskaper för att trivas med denna tjänst? 
Ett coachande ledarskap där man lyssnar och förstår organisationen. Man behöver besitta tålamod och en god portion integritet samt en god kunskap inom arbetsmiljö och arbesträtt. Man behöver också erfarenhet av industriproduktion med höga kravbilder. Har man suttit med i ledningsgrupp tidigare kommer det att underlätta arbetet. Man behöver inneha en drivkraft och vilja att vara med och bygga ett av Sveriges bästa skärande bearbetningsföretag.  

Rickard Skjöldebrand
Maskinställare 

Jag har varit på Svarvmekano i lite drygt 10 år. Jag har tidigare arbetat med automatsvarvning och kände att det var intressant att få arbeta med lite mindre serier där arbetet inte blir lika enformigt. 

Det är ett varierande arbete på många sätt. En vanlig dag förekommer ofta många ställ i maskinerna och vi försöker diskutera problem och tillsammans hitta lösningar. Man får arbeta med många olika produkter och har mycket automation vilket jag tycker är intressant. Det krävs att vi är alerta och har goda kunskaper i ritningsläsning eftersom det är väldigt snäva toleranser och ytfinhetskrav vi arbetar med.

 

Jens Netteberg
COO, Operativ Chef

Svarvmekano satsar mycket på teknik och har en snabb utveckling. Vi strävar ständigt efter förbättringar och låter inte tiden stå still. Jag tror på företaget och dess utvecklingspotential. 

För att trivas i denna tjänst måste du vara flexibel och nyfiken på nya utmaningar. En dos tävlingsinstinkt, då framför allt mot dig själv, är inte en nackdel. Du tycker om att arbeta i ett högt tempo och är inte rädd för ansvar och för att stå i centrum. Du måste tro på dig själv och på din kompetens men samtidigt vara lyhörd för dina kollegors tankar och idéer. 

Vi är väldigt tydliga med att en ömsesidig respekt ska finnas mellan alla i företaget. Oavsett om jag är chef eller operatör så ska jag behandlas med samma respekt. Enligt mig själv är detta grunden till att kunna bygga en väl fungerande organisation där alla kan trivas.

 

 

Svarvmekano i Malmö AB

Kosterögatan 9
SE-211 24 Malmö

info@svarvmekano.se
040-22 25 65