Med två tredjedelar av personalen inom FoU, så har Unjo ett av de största ingenjörsteamen helt fokuserat på att ta fram kundanpassade  motorstyrningslösningar av världsklass.

Eftersom vår strävan är att fortsatt vara i framkant inom våra kärnkompetenser, så flyttar vi hela tiden gränsen framåt och utvecklar kompetensen hos det befintliga teamet, men vi söker också nya kollegor för den fortsatta tillväxten.

Vi sitter i fina lokaler i Mölndal, där du hittar allt från uppfriskande grönområden till uppdaterade labb. I närheten finns flera restauranger, goda parkeringsmöjligheter, inklusive laddningsstationer för elbil, samt kommunala förbindelser.

Lediga tjänster

Möt teamet!

Teamet på R&D avdelningen består av ca 20 duktiga medarbetare. Här kan du läsa vad några av dem har att säga om hur det är att arbeta på Unjo.Tony Rydebrink
R&D Manager

Som ledare värderar jag alla i organisationen och vi skapar möjlighet för alla att få utvecklas. På så sätt behåller vi nöjda, motiverade medarbetare som ges förutsättningar att prestera. Min ledarstil är situationsanpassad så alla får den ledning de behöver. Prioritet ett för mig är att skapa motivation och glädje tillsammans med mina team. 

Unjo är ett mindre bolag med stora muskler, därför är du en viktig kugge i helheten och kan påverka både din egen och andras situation. Vi arbetar effektivt i projekt och har enkel direktkontakt med varandra. Vi har i över 20 år utvecklat motorstyrningar för elmotorer och har en gedigen kunskap, de sista 5 åren har elektrifieringen tagit fart och vår kunskap är mer behövd än någonsin. 

Vi kan därför erbjuda dig som ingenjör, möjligheten att få jobba med intressanta och utvecklande uppgifter i spännande projekt. Vi är ett härligt team med medarbetare som har roligt tillsammans, älskar teknik och produktutveckling. Varmt välkommen!

Madilyn Bystedt
Mjukvaruutvecklare

Jag som har en bakgrund som mekatronikingenjör lockades av att Unjo erbjuder möjlighet att nyttja alla delar ur min utbildning; där mjukvara möter mekanik och elektronik. 

Här är man delaktig i nästan hela kedjan, från kundkontakt till slutprodukt. Det är ett gott humör i teamet och vinster och framgång firas tillsammans. Vi har en gemenskap där vi stöttar och hjälper varandra. Kamratskapen är stor eftersom vi arbetar nära varandra.

Vi har flera dagliga avstämningar då vi kan meddela om vi har något problem eller behov som någon annan i teamet kan hjälpa till med. Sedan fortsätter vi dagen med att lösa de uppgifter kunden har önskat till sin produkt.

 Det mest stimulerande med jobbet är att lyckas klura ut hur man ska ta sig an en uppgift, och sedan implementera och leverera den. Känslan av delaktighet och att idéer man har kan genomföras är några av de främsta fördelarna med företaget.

 

Henrik Johansson
Mjukvaruutvecklare

Jag pluggade Datateknik och sedan Embedded. Jag är intresserad av programmering av ”hårdvara”, elektronik och mekanik. Att få jobba med embedded programmering och reglerteknik för elmotorer lät väldigt spännande. Jag fastnade även för att det var ett mindre företag där man får vara med i hela kedjan. 

Vi har många intressanta projekt och arbetsuppgifter som gör att man får lära sig mycket i olika områden. Det är mycket frihet under ansvar med väldigt ”platt” hierarki. Undrar man något så kan man kan prata direkt med företagets VD. Man får även gehör för bra idéer på projekt och förbättringsförslag. Som mjukvaruutvecklare jobbar man mot Jira Tickets och har kodgranskningar i Gerrit.

I teamet har vi en känsla av gemenskap och att vi tillsammans skall lösa ett problem eller uppgift på bästa sätt. Ingen prestige vid kodgranskning utan mer känsla av kunskapsspridning.

 

 

Mahamud Jamac
Elektronikkonstruktör

Jag har läst till elektroingenjör och har alltid haft stort intresse för kraftelektronik. När jag såg vad man jobbade med på Unjo AB så var det självklart att jag ville söka. Nu har jag jobbat här sedan augusti 2018.

Det är en dynamisk arbetsplats, en plats där man har möjlighet att utvecklas. Dessutom är det alltid ett spännande projekt på gång. Man jobbar i olika projekt, många här på Unjo AB har jobbat i många år med motorstyrning så man lär sig mycket av dem och de är ofta tillgängliga för frågor.

I teamet har vi bra arbetsmiljö. Alla är trevliga och man får svar på sina frågor väldigt fort. En typisk dag kan variera mycket, under en dag kan jag rita i Altium, göra designspecifikationer eller vara på labbet och testa nya konstruerade kort.  

 

Björn Karlsson
Projektledare

Jag har tidigare jobbat som elektronikdesigner och teamledare, senare även som SW-ingenjör. 2017 ville jag byta till en tjänst med lite större utvecklingsmöjligheter och få användning av min breda erfarenhet, och då kom jag i kontakt med Unjo.

Vi har en bra stämning och högt i tak. Det finns en kultur av att stötta varandra och gemensamt driva utvecklingen framåt. Alla hjälper alla och ingen skuldbelägger någon för eventuella fel. 

Det finns stora möjligheter att få ta ansvar om man vill, samt möjligheter att vara med och påverka i hur bolaget ska jobba framgent och hur vi kan förbättras successivt.

 

 

Viktor Lilja
Elektronikkonstruktör

Min utbildning är dataingenjör med inriktning mot inbyggda system. Jag hade jobbat ett antal år både med elektronikkonstruktion samt mjukvaruutveckling innan jag sökte jobbet på Unjo 2008. 

En av de saker som lockade mig var att det var ett lite mindre bolag med möjligheter att delta i hela utvecklingsprocessen vid framtagandet av nya produkter. En annan sak var att jag tyckte kundanpassade motorstyrningar lät om ett väldigt intressant produktområde att jobba inom. 

Man arbetar ofta i utvecklingsteam där man får olika ansvar o roller. Arbetet är mestadels väldigt utvecklande och man kan välja att arbeta självständigt om man så önskar, men man kan även alltid få hjälp och bolla idéer med trevliga kollegor när det behövs.

Det mest stimulerande med jobbet är att man får arbeta med roliga saker och har ofta friheten att kunna fokusera på det man tycker är intressant.

 

Jan-Erik Larsson
Senior Ingenjör / Projektledare

Jag är en civilingenjör från Elektro på Chalmers och har jobbat/jobbar som produktutvecklare, framför allt inom elektronik och mekanisk inbyggnad. Jag sökte tjänsten 2010 eftersom jag hade tröttnat på stora företag med långa beslutsvägar och trög organisation.

R&D har en öppen och positiv attityd där det är lätt att få tips och hjälp. Stundtals kan det vara lite hektiskt, framför allt vid deadlines som till exempel leveranser men det får folk att skärpa sig lite extra och ”hugga i lite till”. 

Jag trivs mycket bra på Unjo. Företagsklimatet är bra och personalen trevlig, vilket skapar en god atmosfär. Som medarbetare i ett ”litet” bolag får man pröva på det mesta och man har lätt att göra sin röst hörd. Man har också stor möjlighet att lägga upp sitt arbete som man själv vill och man känner sig delaktig och att man gör skillnad.

Det mest stimulerande med jobbet är att arbetsuppgifterna är varierande och innebär att man får se produkten växa fram, från idé till färdigproducerad enhet. 

 

 

Andreas Fritiofson
Mjukvaruutvecklare

Jag läste reglerteknik, kraftelektronik och motorstyrning på elektroteknik på Chalmers och tyckte det var väldigt intressant och spännande att kunna se effekten av ens algoritmer direkt. Efter att ha jobbat något år med andra saker fick jag 2007 syn på en annons från Unjo som matchade perfekt med mina intressen och jag sökte direkt. 

Det är givande att jobba på Unjo, fullt med tekniska utmaningar och intressanta uppgifter. Vi har en bra och avslappnad stämning i teamet och ganska prestigelöst, alla hjälps åt mot samma mål.

Det mest stimulerande med jobbet är att man får vara med och följa produkter från många olika kategorier genom hela livscykeln, från koncept till eftermarknad. Man lär sig vad som funkar över tid.

 

Magnus Rosén
Elektronikkonstruktör

Jag har 30 års bakgrund i branscher som telekom, fordon, konsument och industriell elektronik. Jag har haft olika befattningar, allt från inhyrd specialistkonsult till systemkonstruktör. Jag sökte mig till Unjo 2019 eftersom jag hade en önskan om att arbeta på ett mindre och specialiserat företag.

Dagen startas via Teams där vi diskuterar dagens aktivitet. Jag, som har en teamledande roll, stöttar med prioritering och inriktning för att driva de dagliga kortsiktiga aktiviteterna. Jag har kontakt med projektledare och systemledare för att föra frågor uppåt och få styrning därifrån på aktuella uppgifter.

Vi har en bra stämning i teamet. Det är en god mix av entusiastiska nyutexaminerade, samt erfarna och engagerade ingenjörer. Vi har en bra ledning som är aktiv i att förbättra vardagen. Många engagerar sig när det finns hinder och utmaningar att överkomma. 

 

 

 

 

Unjo AB

Bergfotsgatan 3B
431 35 Mölndal

031-787 84 00 | info@unjo.com